KØB PLUS!

Møllgaard vil gribe chancen

27-årige Henrik Møllgaard tørster efter at komme med til sin første slutrunde. Og det vil være en kæmpe overraskelse, hvis Skjern-spilleren IKKE er med i Ulrik Wilbeks VM-trup, der udtages i morgen

Den snart 28-årige Møllgaard har spillet et rigtigt fint efterår i Skjern efter skiftet fra Aalborg Håndbold, og da han fik chancen på landsholdet i to test-kampe mod Argentina i november, talte Wilbek efterfølgende begejstret om sit ’nye’ fund, som han brugte i en markant rolle i det danske forsvar og i kontrafasen.

Henrik Møllgaard tør da også godt selv tro på en VM-udtagelse.

- Jeg føler, jeg er tæt på VM qua de træningskampe, vi har spillet og de samtaler, jeg har haft med Wilbek. Jeg synes også, jeg har bevist både i træningssammenhæng og kampe, at jeg holder niveau, siger Møllgaard.

Han er ikke i tvivl om, at skiftet før denne sæson fra Aalborg Håndbold til Skjern har banet vejen til landsholdet.

- Det har helt sikkert noget at sige, at jeg skiftede til Skjern og fik gjort mere opmærksom på mig selv. I Aalborg var jeg én blandt mange og skulle stå for andre ting, end jeg angrebsmæssigt skal stå for i Skjern, siger Henrik Møllgaard, der nu spiller venstre back, hvor han i Aalborg optrådte i en playmaker-rolle.

- Jeg vil vove den påstand, at jeg ikke er blevet en bedre håndboldspiller det sidste halve år. Men jeg har måske fundet min plads. Og jeg har altid fået at vide af Ulrik, at hvis jeg ville noget, skulle jeg spille venstre back, siger Skjern-spilleren, der dog er klar over, at det ikke er på sine offensive kvaliteter, han er kommet ind i varmen hos Ulrik Wilbek.

- Jeg ved, at jeg er ikke tæt på VM, fordi jeg skal ind og spille en stor rolle på venstre back. Men jeg tror da, at det spil, jeg har vist i Skjern - også angrebsmæssigt - har gjort, at han ikke kan se uden om mig nu, mener Møllgaard, der har det fint med primært at blive udtaget på sine evner defensivt og i kontraspillet.

- Jeg skal bidrage med noget forsvarsmæssigt og måske især kontramæssigt. Kontraspillet så ikke prangende ud til OL. Dér skal jeg sætte mit præg. Men der vil også falde en sekundær rolle af i bagspillet i angrebet. Det er jo ikke fordi, jeg ikke må løbe over midten, siger han.