Familiefaderen Søren Baisgaard forlod sin familie og rejste til Thailand, da han blev afsløret i bedrageri for 17 år siden. Siden har familien ikke hørt fra ham, men noget tyder på, at han stadig kan være i live, afslørede TV2-dokumentar torsdag aften. Her er sporene, der tyder på, at Søren Baisgaard fortsat lever – og at han måske har et dobbeltliv i Thailand.

Et mareridt som nok kun de færreste kan forestille sig overgik Lone Jensen fra Herlev og hendes to døtre den 2. december 1999. Den mand, som familien kendte som deres elskede familiefar, viste sig at være en helt anden, end de troede.

I løbet af få timer skrev Søren Baisgaard et afskedsbrev, pakkede sin kuffert og rejste ud af landet og forlod sin kone og to børn:

’Jeg elsker jer og har altid prøvet at gøre tingene så godt som muligt for jer. Men nu er det slut. Jeg håber, at I trods mine ubetænksomheder får et godt liv’, stod der blandt andet i brevet til familien.

Har du informationer om Søren Baisgaard, eller har du kendt ham, før han rejste ud af landet, så hører vi meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller send en besked til os på Facebook.

Siden har familien ikke set noget til Søren Baisgaard. I stedet har de i 17 år levet med uvisheden om, hvad der er sket for ham, og hvorfor han egentlig valgte at rejse. I mange år har familien troet, at Søren Baisgaard var død. Men faktisk er der flere ting, der peger på, at familiefaderen godt stadig kan være i live – og føre et helt andet liv med en falsk identitet

Det kom frem i TV2-dokumentaren ’Som sunket i jorden’, der blev vist torsdag aften.

Her stod Søren Baisgaards kone, Lone Jensen, samt parrets ældste datter, Malene, frem og fortalte om, hvor forfærdeligt det er at leve i uvished i så mange år. En uvished, der især er skabt af, at der gennem årene har været flere tegn på, at Søren Baisgaard ikke valgte at tage sit eget liv, som det ellers kunne tolkes af afskedsbrevet. I stedet peger meget på, at han har ført et dobbeltliv – og at han igennem længere tid har planlagt sin flugt til Thailand.

Lone Jensen (th) og datteren Malene jensen ( tv) har i 17 år levet med uvisheden om, hvad der er sket med Søren Baisgaard. Billedet er fra TV2-dokumentaren 'Som sunket i jorden'.
Lone Jensen (th) og datteren Malene jensen ( tv) har i 17 år levet med uvisheden om, hvad der er sket med Søren Baisgaard. Billedet er fra TV2-dokumentaren 'Som sunket i jorden'. Foto: Foto: Kristian Friis/TV 2.
Vis mere

I dokumentaren følger journalisten i Søren Baisgaards fodspor, og undervejs viser der sig flere tegn på, at Søren Baisgaard er i live. BT forsøger her at give et overblik over de forskellige tegn.

Sørens afsløring og hurtige forsvinden

For det første er der årsagen til hans forsvinden. Søren Baisgaard forsvandt, efter at hans arbejdsplads DSB fandt ud af, at han havde bedraget dem. Det skete den 2. december 1999, hvor han blev kaldt til samtale hos en chef i DSBs lokaler på hovedbanegården. Søren Baisgaard havde en høj stilling i erhvervsrejseafdelingen, hvor han blandt andet styrede afdelingen for dyre businessclass-flybilletter.

Her administrerede han angiveligt selv de penge, der gik ind, og det er i den forbindelse, at bedrageriet kan være opstået.

Ifølge chefen, der afslørede ham, blev Søren Baisgaard iskold i blikket, da det gik op for ham, at der var beviser mod ham.

At han kun fire timer senere var på vej ud af landet – først med et fly til London, og derefter mod Thailand - kan indikere, at familiefaderen viste, at han ville blive afsløret, og at han havde lavet en plan.

Den vurdering er den tidligere kollega, Henrik, enig i.

»Han har kalkuleret med, at han bliver opdaget. Han er jo en kvik gut,« sagde Henrik, der kun står frem med fornavn, i dokumentaren.

Henrik fortalte yderligere i programmet, at  der var nogle bestemte ting ved arbejdsgangene, som Søren Baisgaard ikke ville have, at han stillede for mange spørgsmål til.

Søren Baisgaard med sine to døtre, inden han forsvandt.
Søren Baisgaard med sine to døtre, inden han forsvandt.
Vis mere

Efterlod alle værdier på hotelværelset

Tolv dage efter Sørens forsvinden blev Lone Jensen ringet op af et hotel i Phuket i Thailand, hvor familien flere gange tidligere havde ferieret. Hoteldirektøren fortalte, at Søren Baisgaard havde boet på et værelse på hotellet i et par dage, men at han ikke havde været på værelset i flere dage og desuden havde efterladt alle sine ejendele. Desuden havde han skrevet et afskedsbrev med teksten: ’Søren er død’.

Umiddelbart kan det virke som om, at Søren Baisgaard på det tidspunkt sagde farvel til livet, men der kan også være tale om, at Søren Baisgaard bare har konstrueret en scene, der skal ligne et selvmord.

I dokumentaren fremkom det, at Søren Baisgaard angiveligt havde bedraget for et større pengebeløb, som en tidligere kollega vurderer til at være mellem 5 og 14 millioner kroner. Det kan derfor være, at Søren Baisgaard på tidspunktet for sin forsvinden var i besiddelse af et større millionbeløb. Derfor kan han måske sagtens leve videre uden sine kreditkort – især, hvis han også har købt sig til en ny identitet, som det indikeres i dokumentaren.

Både redaktøren på den lokale avis i Phuket, samt danskeren Per Butler, der bor i Phuket, hvor han arbejder som betjent, fortæller begge i dokumentaren, at man nemt kan købe sig til en falsk identitet i Phuket.

Besøger Thailand alene flere gange

En anden ting, der tyder på, at Søren Baisgaard kan være i live og leve et hemmeligt liv i Thailand, er, at han før sin flugt flere gange besøgte Thailand alene.

Hele tre gange var han alene i Thailand uden sin kone Lone Jensens viden i tiden før flugten. Det sammenfattet med, at han kan have haft et større millionbeløb til rådighed, kan godt lede tankerne hen på, at Søren Baisgaard har ført et dobbelt liv i Thailand – måske med en anden kone.

Den mistanke har Søren Baisgaards tidligere kollega Henrik også.

Søren Baisgaard inden han forsvandt.
Søren Baisgaard inden han forsvandt. Foto: Foto: Privatfoto/TV 2.
Vis mere

Opkaldet til retten

Da familien i 2012 efter mange års uvished søgte om at få erklæret Søren Baisgaard død ved retten, kom endnu en indikation på, at familiefaderen er i live.

Retten i Glostrup havde indrykket en annonce i den lokale avis i Phuket, Phuket Gazette, for at efterlyse den forsvundne familie far en sidste gang, inden man erklærede ham død.

Men kort inden dødsformodningsdommen fik retten et telefonopkald fra udlandet. Manden i røret præsenterede sig som Søren Baisgaard og spurgte, om han stadig var efterlyst for bedrageri. Og derefter sagde han:

»Kan I ikke bare lade mig være i fred!«.

Ifølge dokumentaren er det aldrig blevet bekræftet, at det vitterligt var Søren Baisgaard, der foretog opkaldet til retten. Men personen, der ringede, kendte nogle personlige detaljer om Søren Baisgaards familie og bedragerisag. Derfor antages det, at såfremt det ikke var Baisgaard, at det så var en, der kendte ham godt.

Set på markedet i Thailand

I dokumentaren lykkes det ikke at finde Søren Baisgaard. Men alligevel virker det til, at han vitterligt kan opholde sig på ferieøen Phuket.

En mand mener i dokumentaren, at Søren Baisgaard lever i Bangkok, hvor han udgiver sig for at være englænder. Det spor viser sig at være falsk, da den pågældende person rigtig nok er en englænder, der lever i Thailand, og ikke Søren Baisgaard.

Dog er der nogle sælgere på et marked nær Phuket, der er sikre på, at de har set Søren Baisgaard på markedet flere gange, og at han kommer der med jævne mellemrum. Også en dansk restauratør i Phuket mener, at Søren Baisgaard virker bekendt.

Denne slagter (th) på markedet i Phuket mener at have set Søren Baisgaard.
Denne slagter (th) på markedet i Phuket mener at have set Søren Baisgaard. Foto: Kristian Friis/TV 2
Vis mere

Vil ikke findes

Selv om det i dokumentaren ikke lykkes at finde frem til Søren Baisgaard, så virker Malene og Lone Jensen alligevel glade for, at de kom et skridt videre i jagten på sandheden.

»Der er en vished om nu, at alt er forsøgt. Det har jeg det faktisk godt med,« fortæller en tydelig rørt Lone Jensen i programmet.

Og datteren Malene er også stærkt bevæget:

»Så vil han jo ikke findes. Så må han jo lade være,« siger hun.

Søren Baisgaard er blevet erklæret død af de danske myndigheder.

BT har forsøgt at få en kommentar til sagen hos både Københavns Vestegns Politi samt hos Københavns Politi. Vi ville blandt andet gerne spørge om, hvor længe og hvordan politiet har ledt efter Søren Baisgaard, samt hvordan han vil være stillet, hvis han bliver fundet i live og vender tilbage til Danmark. De to politikredse er ikke enige om, hvem der har haft sagen, men ingen ønsker at kommentere den.

BT har også været i kontakt med både Malene og Lone Hansen, som ikke har ønsket at udtale sig yderligere.