Kære venner, Tillad mig i første omgang – når jeg selv skal sige det – et anfald af den dybeste alvor.

Nu skikker det sig nemlig således, at bypaverne på Københavns Rådhus er godt i gang med endegyldigt at bevise, at elevatorerne rent kulturelt afgjort ikke når op til øverste etage, og lyset så er ved at gå ud i det omfang de alligevel ind imellem skulle nå derop.

Ét af hovedstadens bedste og mest hæderkronede spillesteder, Pumpehuset, er nemlig i overhængende fare for at måtte dreje nøglen om fra nytår. Det skyldes, at slænget i borgerrepræsentationen ('borger' repræsentation, yeah right!) endnu ikke – som det hedder – 'har fundet plads i budgettet' til det årlige tilskud, Pumpehuset plejer at modtage.

Må jeg minde d’damer og herrer om, at det hér for fanden er en kulturinstitution, vi har med at gøre. Må jeg yderligere påpege, at Pumpehuset blev os – landets musikfans – givet i sin tid som erstatning for det hæderkronede men hedengangne spillested Saltlageret, som i 1987 måtte lade livet, fordi én eller anden pengemand absolut ville have Tycho Brahe Planetariet til at ligge, hvor Saltlageret lå.

Hvis vi mister Pumpehuset, mister vi ikke alene ét af de mest åbensindede og sympatiske spillesteder i byen.

Vi mister stedet, hvor man første gang kunne opleve senere superstjerner som Soundgarden, Pantera, Pearl Jam og Machine Head.

Vi mister dét eneste sted i byen, som – før The Rock i Skindergade åbnede – var de eneste, som turde binde an med de store navne i 90’ernes death metal bølge.

Vi mister dét sted i byen, hvor en overvældende del af Danmarks rock- og popmusikere har trådt deres første trin på en 'rigtig' rockscene i hovedstaden.

Som min gode ven, guitaristen Henrik Tvede (Sanne Salomonsen, Nikolaj Christensen m.fl.), påpegede, da jeg gav ham nyheden om Pumpehusets skæbne: 'En lukning ville være en katastrofe. Pumpehuset er jo min hjemmebane!'

Sådan er han langt fra den eneste, der har det. Læs nogle andre musikeres reaktioner på Gaffa.dk hér

Og når man betænker, hvor mange millioner, det offentlige kyler efter så mange andre kulturinstitutioner, er det et godt stykke hinsides mærkeligt, at de 1,1, millioner kroner til Pumpehuset ikke også skulle kunne graves frem.

Politikerne siger ifølge Gaffa, at 'de endnu ikke har givet op'. Det kan de fandme også lige prøve på.

Jeg beder jer derfor, kære læsere, på de grædende knæ, jeg så ofte er faldet på i rockens tjeneste: gå ind på www.pumpehuset.dk eller facebookgruppen ’Red Pumpehuset fra lukning’ og deltag i den underskriftsindsamling, som er startet for at redde dette helt igennem unikke spilllested.

Præcis HVOR unikt kan du konstatere, nu du alligevel er inde på Pumpehusets hjemmeside, som afslører en et mod med hensyn til og mangfoldighed i musikudvalget, de færreste kan matche.

Kom i gang: RED PUMPEHUSET!