Et tidligere medlem af Scientology slæber sekten i retten og trækker Tom Cruise ind i sagen. Han anklager ledelsen for svindel og chikane.

Cruise er efter sigende næstkommanderende i organisationen, kun overgået af den officielle leder David Miscavage, og på grund af denne magtfulde position rammes skuespilleren af sagsanlæget.

Peter Letterese, som den tidligere Scientolog hedder, forlanger en erstatning på 250 millioner dollars, knap 1,9 milliarder kroner.

Ifølge søgsmålet blev Letterese groft generet, da han forlod sekten. Han kalder nu Scientology 'et forbrydersyndikat' og opfordrer det amerikanske bagmandspoliti til at indlede en efterforskning af det kontroversielle trossamfunds økonomiske transaktioner.

Letterese skriver, at Miscavage 'får udstrakt hjælp af sin højre hånd Tom Cruise, som har assisteret syndikatet ved indsamling af penge og selv skænket millioner'.

Scientologys talskvinde Karin Pouw afviser sagsanlægget som grundløst, mens Cruises advokat endnu ikke har kommenteret anklagerne.

Det frafaldne sektmedlem er gået til en domstol i Florida med sagen.