B.T. var med, da politiet slog til mod et bordel i København.

Gennem flere uger har B.T. afdækket slaveri og menneskehandel. I går slog politiet så til på en adresse, som vi tidligere har afsløret som et bordel, der huser ofre for menneskehandel.

Da civilklædt politi gik i aktion, blev de mødt af nøgne kvinder - klar til arbejde, mens bagmændene allerede havde gjort sig usynlige. Der var heller ingen kunder til stede, da bordellet fik uventet besøg.

På adressen, Roskildevej 55, arbejdede den brasilianske kvinde Maria. Hendes historie fortalte B.T. den 7. maj. Maria er i dag ude af slaveriet og udvist til Brasilien, men på adressen har bagmændene fortsat deres virksomhed, selvom stedet er særdeles velkendt i politikredse.

Men i går kl. 10.35 slog myndighederne så til. To brasilianske, en chilensk og en ungarsk kvinde blev reddet fra kælder, bagmænd og prostitution og er nu under beskyttelse af politi og hjælpeorganisationen Reden - Stop Kvindehandel. De skal i fællesskab sørge for, at kvinderne får den bedst mulige beskyttelse og hjemrejse, oplyste politiet på stedet. De kunne også fortælle, at aktionen var en koordineret indsats mod menneskehandel.

Afhørt på stedet
Allerede kort efter politiets indtrængen gik de i gang med afhøring af de fire kvinder, der blev placeret i en af bordellets sofaer, hvorfra de kunne fortælle om deres tid i Danmark, deres arbejde på bordellet og hvem de tjente penge til.

Her fortalte kvinderne, at de kun havde været i landet i fem til 10 dage. Ifølge politiet et standardsvar, kvinderne har fået at vide, de skal give til politiet. Kvinderne fortalte også, at der tirsdag nat for første gang var kommet en ukendt person for at hente penge. Politiet fandt således heller ingen kontanter på bordellet, hvilket normalt er en indikation på, at der er bagmænd inde over.

Spor efter bagmænd
Stedet er velkendt af politiet, og politiassistent Flemming Pedersen, der koordinerede indsatsen, fortalte, at han også deltog i aktionen sidste sommer, hvor han bl.a. var med til at anholde Maria.

De fire betjente ransagede bordellet for at finde spor, der kan lede til bagmændene. Det var tydeligt, at politifolkene ærgrede sig over, at de ikke havde haft held til at snuppe kvindernes bagmænd.

- Det er jo dem, vi helst vil have fat i, som en af dem sagde.

Kvinderne tog aktionen pænt og virkede på ingen måde ulykkelige over, at de nu stod til at blive sendt hjem. De småsnakkede, grinede og pjattede, og virkede nærmest lettede over, at tiden i kælderen var slut. Kvinderne blev bedt om at pakke deres ting og tage med på stationen, hvor de skulle afhøres af politiet. Efterfølgende vil Reden hjælpe dem, indtil de bliver udvist.