Rebel Wilson – på mere end én måde en stor stjerne. Foto: EPA
Rebel Wilson – på mere end én måde en stor stjerne. Foto: EPA Foto: HANNAH MCKAY

Den 130 kilo tunge Rebel Wilson er aktuel i filmen ’Single in New York’. Her den utrolige historie om klassens tykke pige, der blev Hollywood-stjerne.

Rebel Wilson har de seneste fem år givet den gas som en ny slags kvindeskikkelse på film. Hende der fylder mere end veninderne, hende der råber højere. Hende der gør alt det, man ikke må som kvinde.

Vi skal ikke mere end ganske få år tilbage, før det eneste kvindebillede man så i offentligheden, var de slanke fotomodellers udgave af, hvordan en kvindekrop kunne se ud. Men så skete der noget nyt.

curvee

Først bragede sangerinden Adèle igennem. Hun havde en bredere skikkelse end de fleste andre. Hendes millionsucces med musikken fik det til ubevidst at sive ind i modtagernes hjerner, at man godt kunne få succes som kvinde, selv om man vejede mere end gennemsnittet.

Sidste år vandt den danske skuespiller, kendt fra tv-serien ’Badehotellet’, Ena Spottag dansekonkurrencen ’Vild med dans’.

Hun vandt ikke kun konkurrencen, men hun vandt også publikum og dommernes respekt for sine danseevner, selv om de fleste sundhedseksperter nok ville løfte en pegefinger, hvis de fik lejlighed til at måle hendes BMI.

Samtidig med denne udvikling kom humørbomben Rebel Wilson fra Australien ind på den internationale filmscene hoppende som en anden kænguru med et kæmpemæssigt humoristisk ’plask’, da hun landede. Her kom omsider en kvindelig skuespiller, der så ud til at føle sig helt tilpas i sin trivelige krop.

Rebel Wilson er 36 år gammel. Hun er en meter og 63 centimeter høj, vægten svinger mellem 125 og 135 kg. Og Wilson bruger sin krop aktivt i sine roller. Hun er dermed med til at forvandle det, som engang var pinligt, til noget, der er accepteret.

Tess

Første glimt, vi fik af Rebel Wilson, var i ’Brudepiger’ og senere mere tydeligt i ’Pitch Perfect’, hvor hun sang igennem og brød igennem. Siden er hun blevet posterpige for en ny måde at se ud på og har været på forsiden af trendy magasiner som Cosmopolitan og Elle, der tidligere kun havde plads til slanke kvinder.

Trick, der får ham med hjem

I hendes premiereaktuelle film ’Single i New York’ lægger hun en alen til sit filmbillede som inkarneret singlepige, der kender alle de beskidte trick for at få sex efter byture, og som kan vende de mest pinlige episoder til sin fordel. Det sker, at betalingen i den lokale kiosk bliver, at ejeren kan få et kig på hendes bryster. Filmen er baseret på bestselleren ’How to be Single’ fra 2008.

Den type, Wilson ofte spiller, oser af godt selskab i en grad, så man bare gerne vil have mere. Til Cosmopolitan har hun om de første spæde skridt i karrieren sagt:

»At være forskellig fra de andre og dermed unik har vist sig at være en god ting for mig. Da jeg gik ind på min nuværende agents kontor i 2009, kiggede de på mig og sagde, at de ikke havde nogen i deres stald, som lignede mig, og derfor skrev de kontrakt med mig. Jeg ville aldrig give mig til at konkurrere med de glamourøse skuespillere. De virkelig flotte. Jeg handler om hjerne, hjerte og det, der er inden i mig.«

Coopdukke

Vægt på kontrakt

Skuespilleren vil gerne ned i vægt, men det kan være svært, når man for eksempel forud for indspilningerne til ’Pitch Perfect 2’ har skrevet under på, at man skal veje det, man plejer under indspilningerne. Til Cosmopolitan har hun også sagt:

»Jeg elsker is og dessert, når trangen kommer over mig, både når jeg er glad og ked af det. Når jeg har haft en helt vildt succesfyldt dag, vil jeg gerne fejre den og belønne mig selv med mad. Når jeg har haft en stressende og nedslående dag, er mad også en trøst. Den anden dag købte jeg en sweater med et sjovt slogan. ’Mad er min eneste ven’. Det var SÅ sødt et citat. Jeg drikker ikke for alvor, og jeg tager ikke stoffer, så at spise er min eneste last. Jeg vil aldrig nogensinde opgive den gode mad helt.«

Samtidig siger hun, at livet i Hollywood har lært hende, at det er en god idé at dyrke styrketræning, som hun gør det fem gange om ugen, og derudover ryger der en del grønne juiceblandinger ned.

I det virkelige liv er Rebel Wilson også single.

»Jeg er meget uafhængig og har været single det meste af mit liv. Omkring mig ser jeg mange kvinder, der er afhængige af deres forhold, og jeg synes, de går glip af rigtig meget af livet. Det er godt for mig at være single, fordi jeg kan gøre, hvad jeg vil. Min mor ofrede sig virkelig for os, da hun fik børn, så hun har altid opmuntret os til at komme ud og jage vores drøm og leve vores liv. Jeg håber, den rette fyr kommer forbi, men hvis det ikke sker, er det også i orden,« har Rebel Wilson sagt.

Damer med format

 

»Alle spørger mig om min vægt. Den er hvad, den er. Du kunne blive ramt af en bus i morgen. Det handler om at være tilfreds. Og nogle gange vinder andre prioriteter. Dette land er hærget af et kvindeideal, som trænger til en diskussion.«

Melissa McCarthy, skuespiller, bl.a ’Spy’,’Identity Thief’, ’Brudepiger’ og ’Tømmermænd tur/retur’.

»Selvfølgelig ville jeg være gladere, hvis jeg tabte mig ti kilo. Ville alle kvinder ikke være det? Men når jeg ser billeder af mig selv, synes jeg, at jeg er smuk. Jeg flår ikke mig selv i stykker.«

Christina Hendricks, især kendt fra tv-serien ’Mad Men’.

»Jeg har kurver, hvilket fyrene kan lide. Jeg kunne dø i morgen. Vil jeg gerne på diæt? Kommer jeg til at møde Gud på tom mave? Næppe. Jeg kommer til at møde ham med en god bøf i maven.«

Kelly Clarkson, vinder af American Idol. (Har tabt sig en del på det seneste).

»I mit arbejde som skuespiller har jeg været nødt til at blive venner med mine særpræg – med at jeg er rund, har en lille mund osv. Og selvom nogle af og til får sagt noget skørt om min vægt, så er jeg heldigvis hurtigt blevet venner med det. Jeg valgte fra start af at gøre mine særpræg til min styrke i stedet for min svaghed. Man skal være stolt af den, man er, og de forskelligheder vi alle sammen har, er det, der gør verden værd at leve i.«

Ena Spottag til tv2.dk


»Jeg blev ikke født størrelse small. Jeg er ikke tynd, punktum. Da jeg var omkring 18, så jeg i spejlet og sagde: ’Du kommer enten til at elske eller hade dig selv. Og jeg besluttede at elske mig selv.«

Queen Latifah, skuespiller og sanger.

 

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.