Tyfonen Bopha har kostet et stort antal filippinere livet, og gjort en kvart million hjemløse.

FILIPPINERNE: Tyfonen Bophas hærgen i Filippinerne har nu kostet mindst 477 personer livet, og flere hundrede personer meldes fortsat savnet, skriver netmediet democracynow.org.

Torsdag har redningsarbejdere ledt efter overlevende i silende regn, under tykt mudder og under væltede træer, men uvejret vanskeliggør redningsarbejdet. Mange steder er myndighederne derfor nødt til at sætte helikoptere ind for at lede efter overlevende, da landjorden er ufremkommelig.

Myndighederne har svært ved at få identificeret de døde, der er dukket op, og de overvejer derfor at begrave dem i massegrave for at forhindre alvorlige sygdomsudbrud.

- Vi overvejer at begrave de uafhentede lig af sundhedshensyn. Den modbydelige lugt (fra ligene, red.) er meget kraftig, forklarer Ariel Bernardo, der er generalmajor i den filippinske hær, som deltager i oprydningsarbejdet.

Mindst 250.000 mennesker har mistet deres hjem under stormen, og myndighederne har travlt med at genhuse de mange hjemløse. FN har tilbudt at bidrage med at sikre international støtte til at håndtere katastrofen.

Filippinerne bliver hvert år ramt af tyfoner, men Bophas er den hidtil kraftigste i regionen i år. Den har været særlig hård ved den sydlige del af landet, især øen Mindanao, hvor den efterfølgende kraftige regn har medført store jordskred.

- Hele familier kan være blevet skyllet væk, siger indenrigsminister Mar Raoxas ifølge Al-Jazeera.

Sidste år blev Filippinerne ramt af den tropiske storm Washi, som kostede 1200 mennesker livet og efterlod flere hundredetusinde personer hjemløse.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.