Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Eksplosion i mængden af birkepollen i luften – allergikere skal være på vagt og sørge for at blive rigtigt medicineret.

Hvis du netop nu går og snøfter igen og igen, øjnene klør, er røde, ophovnede og løber i vand, ja så kan det meget vel være fordi, du er overfølsom over for birkepollen.

Netop nu er der en sand eksplosion af birkepollen i luften, og det rammer pollenallergikere meget hårdt i disse dage, hvor varmen endelig er slået igennem.

- Dagene omkring 1. maj er i gennemsnit den allerværste for birkepollen. Det er det også i år, fordi træernes blomstring falder sammen med en masse sol og varme. Det kan træerne godt lide, og det giver mange pollen i luften, siger Janne Sommer, biolog hos Astma-Allergi Danmark, til politiken.dk.

Hun understreger, at det af samme grund er vigtigt, at man bliver medicineret korrekt, hvis man er en af de hundredetusinder af danskere, som er allergisk over for birkepollen.

Der er dog håb forude for allergikerne: Sæsonen for birkepollen er intensiv, når den står på, men den klinger til gengæld meget hurtigt af igen.

  Pollenallergi

Inden for halvanden til to uger skulle det være helt overstået for i år, siger Janne Sommer til politiken.dk.

Næste pollen-boost forude er græs. Sæsonen for græspollen begynder i slutningen af maj og topper omkring sankthans og klinger derefter af frem mod september.

Andre læser også