Louise Kjølsen, bedre kendt under navnet Twerk Queen Louise, mener ikke, at den undskyldning, sexologen Joan Ørting har givet for sine udtalelser om Per Brændgaards skyld i den voldtægtssag, han er dømt 14 måneders fængsel for, er god nok.

Sexologen sagde i et interview til B.T. blandt andet, at den 29-årige kvinde, som krammeterapeuten er dømt for at voldtage, formentlig blot var utilfreds med samlejet.

Det trak Joan Ørting senere tilbage og forklarede, at hendes følelser løb af med hende. Det er ikke godt nok, mener Louise Kjølsen.

»Joan Ørting må jo om nogen vide, at sex og vold er to helt forskellige ting.«

»Det er victimblaming. Med de her udtalelser reproducerer hun en meget problematisk tankegang,« siger hun og fortsætter:

»Det fjerner bare stadig ikke den problematik om, at hun jo netop går ud og siger, at hun ikke kunne forestille sig, at Per Brændgaard er voldtægtsforbryder.«

Den 29-årige psykolog, danser og feminist synes, at det især er problematisk, da Joan Ørtings titel som sexolog giver hende en magtposition i mediebilledet, når hun udtaler sig.

»Det, der gør det meget problematisk, er, at Joan Ørting sidder i en ekspertposition som sexolog og siger de her ting.«

»Hun uddanner faktisk mennesker,« siger Louise Kjølsen, der er meget oprevet, da B.T. taler med hende.

Hun har mærket på egen krop, hvad et overgreb kan gøre ved et menneske.

Derfor berører det hende ekstra at se en anerkendt sexolog sige de ting, som Joan Ørting sagde i det første interview til B.T.

»Jeg er selv blevet voldtaget, og jeg er selv blevet mødt med den her form for victimblaming - hun burde i stedet have noget empati med den her kvinde, som Per Brændgaard har begået et overgreb imod,« fortæller Louise Kjølsen.

Hun mener, at undskyldningen er 'billigt købt'.

»Tænk, hvis det ikke var blevet opdaget, så havde hun jo stadig troet, at det var okay. Og så var de studerende måske gået ud af rummet og havde set Pers handlinger som okay,« afslutter Louise Kjølsen.

Mandag undskyldte Joan Ørting for sine udtalelser på sin private og offentlige Facebook-side. Opslaget er dog blevet fjernet igen. Undskyldningen lød således:

'Hør lige her allesammen. Jeg står på ingen måde op for voldtægt. Jeg fortryder virkelig, at jeg udtalte mig i B.T. i går,' skrev hun på Facebook.

'Jeg havde Per Brændgård som case på min sexolog-uddannelse i weekenden, ligesom jeg også havde inviteret andre cases på weekendens modul om overgreb og incest. Jeg har kun hørt sagen fra Pers side, ikke offerets side. Jeg anerkender, at retten har fundet Per Brændgård skyldig.'

'Jeg ønsker slet ikke at være en del af debatten. Jeg ønsker kun, at mine studerende får mange input om de temaer, som de selv skal sidde med en dag.'

'Jeg støtter alle kvinder, der er blevet krænket. Jeg arbejder med kvinder til daglig og støtter kvinder og elsker kvinder. Jeg støtter ikke voldtægtsmænd. Kærligst Joan.'

B.T. har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Joan Ørting.