Demonstranterne uden for retten i Hjørring.
Demonstranterne uden for retten i Hjørring.
DRs kanalchef Lotte Lindegaard erkender blankt, at TV Avisen begik en klar fejl ved i går aftes både klokken 18.30 og 21.30 at bringe et indslag med demonstranter med skilte ude foran Retten i Hjørring, hvor den tidligere direktør i EBH Bank var på anklagebænken. Men som bt.dk i dag har afsløret var demonstranterne kørt ud til retten og instrueret af et tv-hold, der er hyret af DR selv.

- Det fremgår af TV Avisen, at demonstranterne er mødt ved retten på eget initiativ. Det er en entydig fejl og den bliver rettet i TV-Avisen og på dr.dk, siger hun.

Bt.dk bringer i dag en video, der viser, at de fem demonstranter blev tydeligt instrueret af en kameramand fra produktionsselskabet 'Made In Copenhagen / Larm Film', der er hyret af DR til at lave et program om bankkrakkene, hvor ofrene får mulighed for at konfrontere nogen af de aktører, der hidtil ikke har ville udtale sig.
SE VIDEOEN HER (klik her for mobilversion af klippet)

De fem jyder, der var hentet ind i en minibus fra Fjerritslev betalt af tv-holdet, fik udleveret skilte og tuscher, så de kunne skrive forskellige budskaber på skiltene.  

Men i TV Avisen og på DR-nyhedskanalen Update fremgik det, at demonstranterne var mødt op på eget initiativ.

- Vrede borgere tog fra morgenstunden opstilling foran Retten i Hjørring, hed det i TV-Avisen klokken 18.30, der viste flere sekvenser med demonstranterne.

Lotte Lindegaard, hvordan kan det her ske?

- Der er sket det, at det ikke er gået op for TV-Avisens udsendte, at demonstranterne var der ude i forbindelse med optagelser til en programserie til DR1, hvor meningen er at konfrontere aktørerne i finanskrisen med ofrene, og derfor ikke selv var taget der ud. Der er altså sket en brist i kommunikationen og det er dybt beklageligt.


Men TV2 Nyhederne havde også billeder af demonstranterne, men valgte ikke at bringe dem, fordi det virkede iscenesat. Hvorfor kunne I ikke gennemskue det?

- Jeg kan kun sige, at vi gør alt hvad vi kan for at undgå, at der sker sådanne fejl og vi vil helt klart også lære af den her sag.

Hvad betyder det her for DRs troværdighed?

- Det er en entydig fejl, som vi retter i aften i tv-avisen. Men fejlen er sket og vi vil gøre alt hvad vi kan for, at sådan en fejl ikke sker igen. Når man arbejder med iscenesættelser, skal præmissen være tydeligt for enhver. Det var den desværre ikke i går. 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.