Østjyllands Politis færdselsafdeling var onsdag aften på kontrol i Aarhus V, og det kastede en række sigtelser af sig.

På Holmstrupgårdvej i Brabrand forsøgte en 21-årig mand klokken 18.00 at køre fra politiet.

Manden blev indhentet af patruljen, men han havde ikke kørekort og blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Derudover fik han en sigtelse for at køre uden sele.

Men det var ikke nok. Den unge mand endte også med sigtelser efter straffeloven, for i bilen lå der flere salgsposer med kokain og en kniv.

Det medførte sigtelser for overtrædelse af knivloven og for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. Det fremgår af politiets døgnrapport.

Lidt senere kørte en af politiets videovogne på Åby Ringvej bag en 36-årig mandlig bilist, som to gange kørte over for rødt, foretog en ulovlig overhaling og lavede et farligt og ulovligt vognbaneskift – det fangede politiet på kamera.

Han blev efterfølgende standset og sigtet for færdselsovertrædelserne og for at køre uden førerret, da han ikke havde kørekort.

Men bare få minutter efter satte den 36-årige mand sig ind i bilen igen. Denne gang standsede en patrulje ham på Åhavevej og kvitterede med endnu en sigtelse.

Det var også på Åhavevej, at en patrulje omkring klokken 22.00 så en bilist køre over for rødt, efter at han kort forinden var blevet målt til at køre 131 km/t på Viby Ringvej, hvor man højst må køre 80 km/t.

Da betjentene ville standse bilen, kørte bilisten ind på en p-plads, hvor det lykkedes ham at stikke af til fods.

I bilen fandt betjentene en ulovlig kniv og en mindre mængde hash, som blev beslaglagt.

I alt blev der under færdselsindsatsen sigtet 21 personer.

Andre læser også