En særlig del af børneprogrammet 'Amigo' har nærmest opnået kultstatus, siden programmet blev sendt på DR1 i 2004.

Det afslørede daværende vært på 'Amigo' Jacob Riising, da han tirsdag gæstede B.T.s podcast 'Helt væk' med værterne Anders Hemmingsen og Emma Wittendorff.

Her havde en lytter skrevet ind, fordi vedkommende stod 'i en nødsituation' og havde brug for en indspilning af 'Farvelsangen' fra 'Amigo'.

Lytteren oplyste ikke, hvorfor det var så vigtigt at få fat i sangen, som tilsyneladende ikke er til at opstøve nogen steder. Men til 'Helt væk' fortæller Jacob Riising, at det bestemt ikke er første gang, han bliver kontaktet om sangen.

»For der er indtil flere, der holder temafester, hvor de skal bruge 'Amigo'-sangen. Jeg vælger at se det, som om det er noget cool, at det ikke er et diss (en fornærmelse, red.),« siger han.

I 'Amigo' dystede de deltagende børn mod hinanden i hold, og når et hold tabte en udfordring, måtte det forlade konkurrencen under yderst dramatiske forhold.

Det skete nemlig til den dystre og efterhånden legendariske 'Farvelsang', hvor Jacob Risiing og de tilbageværende deltagere sang en trist hyldest til taberne, som blev instrueret i at græde, mens de vinkende blev sunget ud af studiet.

'Hold B, nu siger vi farvel / I var ellers ret intellektuelle / vi ses og kom nu godt hjem / vi kommer til at savne dem,' lød teksten, som Jacob Riising altså indvilgede i at synge over en telefon i 'Helt væk'-podcasten til ære for lytteren.

Han kan i øvrigt – til andre, der skal bruge den til en temafest – oplyse, at den går på akkorderne C-mol og F-mol.

Sangen blev i øvrigt en ret god forretning, kan Jacob Riising slutteligt bemærke – så 'alle de licenskritiske kan komme op i det røde felt', som han siger.

Når man spiller en sang i et tv-program, får sangskriverne nemlig såkaldte Koda-penge udbetalt.

»Og det sindssyge var, at der var ny tekst af og til, og så registreres det som et helt nyt nummer. Så det kunne faktisk godt betale sig at skrive den banger rent økonomisk,« siger han.