Aalborg Håndbold er klar til Final 4 i Champions League efter at have sendt Veszprem ud af kvartfinalen.

Aalborg Håndbold er med, når herrernes Champions League skal afgøres.

Onsdag aften kvalificerede nordjyderne sig til turneringens afgørende Final 4-stævne ved at vinde 33-28 hjemme over Veszprem. Dermed avancerer Aalborg fra kvartfinaleduellen med samlet 64-60 efter at have tabt med et enkelt mål i Ungarn i sidste uge.

Bagspillerne Mads Hoxer og Thomas Arnoldsen brillerede med henholdsvis ni og seks scoringer i den intense dyst i et udsolgt Sparekassen Danmark Arena.

Nordjyderne kom ellers skævt ind i opgøret. Forsvaret fik ikke fat på de fysisk stærke gæster, og Niklas Landin skulle lige spilles varm, før han viste sit vanligt høje niveau.

Derfor fik Veszprem hurtigt et forspring på tre mål, før der kom mere bid i både aalborgensernes forsvars- og angrebsspil. Forrest på banen fik Mads Hoxer og Thomas Arnoldsen indstillet sigtekornet, og så gik det stærkt på måltavlen.

I slutfasen af første halvleg nåede Aalborg at føre med fem mål, og det blev siden vekslet til en pauseføring på 18-14.

Aalborg bevarede overtaget på måltavlen i løbet af anden halvleg, selv om Veszprem forsøgte at spille med musklerne. Det lod nordjyderne sig ikke frustrere af.

Skulle der blive brug for det, kunne Aalborg-træner Stefan Madsen have sendt Mikkel Hansens rutine mere i spil, men den store stjerne var henvist til en birolle i Aalborgs triumf. Få minutter - oftest som dirigent i overtalsspillet - og to scoringer blev det til for den kommende håndboldpensionist.

Kampen fandt reelt sin afgørelse med et minut tilbage af opgøret, da allestedsnærværende Mads Hoxer tilkæmpede sig et straffekast, som Mikkel Hansen omsatte. Så skulle Veszprem score tre mål på et minut, men ungarerne fik ikke passeret Landin igen.

I stedet satte kæmpen Simon Hald punktum i den anden ende, før jublen brød ud.

Final 4-stævnet spilles 8. og 9. juni i Köln. Der findes en deltager mere onsdag aften, mens de to sidste pladser bliver fordelt torsdag aften.

Du kan genopleve kampen i livebloggen herunder.