Lyt til artiklen

En regulær supermarkedskrig er brudt ud i Danmark i takt med den vedvarende inflation og de galoperende energipriser.

Senest har dagligvarekoncernen Salling Group meddelt, at de 11. oktober åbner den nye discountkæde Basalt i et forsøg på at presse priserne ned på en lang række basale dagligvarer.

Allerede nu kan man på det sociale medie LinkedIn få et glimt af, hvordan Basalt-butikkerne ser ud.

Billederne er delt af Braw Bakir, der landedirektør for Netto Danmark, som også er ejet af Salling Group.

Varerne i Basalt vil stå på paller eller i emballage på hylderne. Foto: Linkedin
Varerne i Basalt vil stå på paller eller i emballage på hylderne. Foto: Linkedin
Vis mere

»Vi fik idéen for kun fire uger siden, og teamet bag har gjort en kæmpe indsats på meget kort tid. Tusind tak for det. Beklager, hvis det ikke er perfekt fra start – til gengæld er det billigt, faktisk langt billigere end discount,« skriver Braw Bakir i opslaget.

Mens inflationen har presset priserne op med ni procent, hugger Salling Group gennemsnitligt 15 procent af priserne i Basalt. Ifølge Braw Bakir vil 85 procent af varesortimentet koste under 20 kroner.

De lave priser skyldes blandt andet, at Salling Group fjerner omkostningerne ved at have et mindre varesortiment, hvor der for eksempel ikke vil være køle- eller frostvarer.

Varerne, som for det meste vil være basisvarer som havregryn, bleer, tandpasta, mel, pasta, brød og noget frugt og grønt, vil stå på paller eller i emballage på hylderne.

Varerne er for det meste basisvarer som havregryn, bleer, tandpasta, mel, pasta, brød og noget frugt og grønt. Foto: Linkedin
Varerne er for det meste basisvarer som havregryn, bleer, tandpasta, mel, pasta, brød og noget frugt og grønt. Foto: Linkedin
Vis mere

B.T.s forbrugerredaktør Niels Philip Kjeldsen ser den nye kæde, hvis den lever op til ideen, som meget attraktiv for mange kunder lige nu.

»Vi ser en kæmpe tendens til, at danskerne søger mod discountkæder og virkelig jagter tilbud. I det klima passer det her koncept umiddelbart godt ind,« siger han.

Salling Group oplyser, at 'Basalt' vil åbne ti steder frem mod jul.

Den første butik åbner 11. oktober i Kastrup ved København. De to næste åbner 12. oktober i Helsingør og Aarhus.

»Spørgsmålet bliver selvfølgelig, hvor udbredt det bliver, og hvor mange danskere, der rent faktisk får adgang til de her butikker.«

»Men hvis de åbner nok steder hurtigt nok, kan det sagtens blive en seriøs faktor på dagligvaremarkedet, som det ser ud lige nu,« siger Niels Philip Kjeldsen.