Caroline Wozniackis OL-håb lever.

I hvert fald lidt endnu.

For et afgørende skridt er nemlig blevet taget i jagten på at få den danske tennisstjerne med til legene i Paris til sommer.

Dansk Tennis Forbund har nemlig fået godkendt deres ansøgning om en dispensation til Caroline Wozniacki. Det fortæller Jens Anker Andersen, der er sportschef hos forbundet, til B.T.

Foto: Afp7 Vía Europa Press/AP/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Dispensationen er gået igennem, ja. Det fik vi at vide i sidste uge,« lyder det.

På grund af karrierestoppet i 2020 har den danske verdensstjerne ikke kunnet opfylde reglerne om, at man skal have deltaget i Billie Jean King Cup to gange siden sidste OL for at kunne blive opstillingsberettiget.

Og derfor er dispensationen altafgørende for Wozniacki, hvis hun skal med til den franske hovedstad om få måneder.

Det kræver dog stadig et wildcard, for i skrivende stund ligger hun nummer 117 på verdensranglisten, og derfor kan hun ikke kvalificere sig via sin rangering.

Hos Dansk Tennis Forbund holder man da også vejret i håb om, at den 33-årige superstjerne bliver tildelt en plads ved OL.

»Arrangørerne holder kortene tæt til kroppen, så vi aner det ikke. Det får vi først at vide efter French Open,« lyder det videre fra Jens Anker Andersen.

Chancen for at få en gratis OL-billet er dog ikke helt så stor som ved grand slam-turneringer.

Ved OL er der kun to wildcards i spil, og de tildeles tidligere grand slam-vindere, der ligger inden for top 400.

Foto: Afp7 Vía Europa Press/AP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Og her kæmper danskeren blandt andet med de tidligere verdensettere Angelique Kerber (tre grand slam-titler, ligger nummer 331), Naomi Osaka (Fire grand slam-titler, ligger nummer 173) og Simona Halep (to grand slam-titler – men uden for top 400). Derudover kunne grand slam-vinderne Emma Raducanu og Bianca Andreescu også være i spil.

Både Kerber og Osaka kan dog meget vel ende med at gøre brug af deres 'beskyttede rangering' og dermed ikke være afhængig af én af de to pladser.

Af samme årsag håber Caroline Wozniacki da også, at det trods alt ender med en rød-hvid billet.

»Hun håber stadig meget på det, så hun er optimistisk og fortrøstningsfuld. Hun arbejder i hvert fald hen imod det,« afslutter Jens Anker Andersen.