Det er ikke kun kunder som Lis Rye Jensen og Majbritt Hansen, som oplever at gå forgæves, når de specifikt har valgt at gå i Netto for at få en eller flere varer fra ugens tilbudsavis. 

I Nettos tilbudsaviser har et stort antal af de reklamerede varer nemlig stemplet 'SPOT'.

Men for kunderne er der bare lige den udfordring, at nogen Netto-butikker slet ikke har SPOT-varer. 

'Nogen butikker fører ikke SPOT-varer', står der direkte i bunden af tilbudsavisen på netto.dk.

I den seneste tilbudsavis fra Netto står der helt præcist 'SPOT' ved 150 af de 205 reklamerede varer.

Det viser en gennemgang, B.T. har lavet. 

Her ses side 18-19 i den seneste tilbudsavis fra Netto. Alle varerne på opslaget har mærket 'SPOT'. 
Her ses side 18-19 i den seneste tilbudsavis fra Netto. Alle varerne på opslaget har mærket 'SPOT'.  Foto: Netto.dk
Vis mere

Altså tæt på tre fjerdedele af alle varerne i tilbudsavisen, der gælder fra lørdag 11. maj til og med fredag 17. maj. 

Både Lis Rye Jensen fra Valby og Majbritt Hansen fra Vejen har fortalt, hvordan de har haft store udfordringer med at skaffe SPOT-varerne, Netto har reklameret med.

Lis Rye Jensen har simpelthen droppet at se efter de annoncerede SPOT-varer, fordi de er så svære at få fat i ude i den lokale Netto-butik.

Majbritt Hansen og hendes mand var forgæves rundt i 14 Netto-butikker for at finde en kop på tilbud som SPOT-vare.

»Det er fint med SPOT-varer på tilbud. Det er ærgerligt, at det er så svært at få fat i, når man har læst tilbudsavisen,« siger Majbritt Hansen. 

Detaileksperten Bruno Christensen forstår godt, at det er svært for kunderne, at en stor del af tilbudsvarerne kan være så svære at få i ens nærmeste supermarked. 

»Det er en udvikling, vi ser mere og mere. Det er en frustration for kunderne, når man oplever slet ikke at kunne få det i den nærmeste fysiske butik, som man har set reklameret for i den digitale tilbudsavis,« siger han.

I Salling Group, der blandt andet driver Netto, er der ikke sat nogen grænse for, hvor mange af de reklamerede varer i tilbudsavisen, der er SPOT-varer, og dermed ikke er i nogen butikker. 

»Vi har ikke noget defineret tal for, hvor mange SPOT-varer vi har i vores aviser fra uge til uge,« skriver , Jakob Krogsgaard Nielsen, der er pressechef i Salling Group, i en mail. 

Er det ikke et problem, når kunderne ikke kan være sikre på, at deres lokale Netto fører knap tre fjerdedele af varerne, der er i tilbudsavisen?

»Vores Netto-aviser er altid fyldt med mange spændende SPOT-varer, som vi ved, kunderne er glade for. SPOT-varer er ikke en del af fast sortiment, men varer, vi køber i en vis mængde, som vi kan tilbyde til en skarp pris,« skriver pressechefen og tilføjer: 

»Vi forsøger altid at få flest mulige hjem, men som vi også anfører, så er der tale om et begrænset parti. Dem fordeler vi efter bedste evne på tværs af alle landets Nettoer og sælger dem ud fra først-til-mølle-princippet. Og vi vil naturligvis gerne have dem solgt, så vi i den efterfølgende uge kan gøre plads til nye, spændende SPOT-varer.«

Pressechefen har beklaget, at Lis Rye Jensen har haft så store problemer med at finde SPOT-varer i den nærmeste Netto, at hun nu har droppet at gå efter det. 

B.T.s Niels Philip Kjeldsen og landets bedste eksperter giver konkrete, gratis råd til alle, der gerne vil træffe bedre økonomiske valg i deres liv. Vi er altid på jagt efter besparelser.

Hør seneste afsnit, der handler om apps, der kan spare dig penge, herunder: