Det sjove ved pokalfodbold er, at turnerings-konceptet skaber mulighed for, at små hold kan skabe overraskelser og banke de store. Og det var lige præcis, hvad der skete tirsdag aften på Vejle Stadion, hvor hjemmeholdet sendte Superligaholdet FC Vestsjælland ud af turneringen med en 2-1 sejr.

Bedømt ud fra de to holds startopstillinger virkede det ellers som om, Vejle Boldklub med flere profiler på bænken havde tankerne mere rettet mod holdets mange vigtige topkampe i Nordic Bet Ligaen i november, mens FC Vestsjælland kom med hele det tunge kavaleri og en udtrykkelig forventning om, at denne pokalkamp skulle vindes.

Vejle-træner Tonny Hermansen ville ikke bruge ordet at 'sælge' pokalkampen på forhånd men sagde dog, at holdopstillingen var et spørgsmål om prioritering.

Det var da også det sjællandske Superliga-hold, der var klart mest målfarlig i første halvleg, og blandt andre Marc Dal Hende havde to meget store chancer allerede i de første 10 minutter.

Men i Vejle-målet spillede den normale keeper-reserve, Morten Haastrup Jensen, fantastisk og reddede alt, hvad FC Vestsjælland kastede i hans retning.

Og bedst som folk begyndte at indstille sig på en målløs halvleg, fik hjemmeholdet et kontra-angreb, som bragte Kristian Gaarde i skudposition lige uden for straffesparksfeltet. Og han hamrede bolden fladt forbi Thomas Mikkelsen til en på det tidspunkt ikke helt fortjent Vejle-føring.

Nu kunne man forvente en offensiv satsning af gæsterne, men det var nu en noget forkølet jagt på udligningen, man blev vidne til. Og da FCV-forsvareren Lasse Nielsen midtvejs i anden halvleg noget klodset nedlagde Vejles Kaimar Saag i straffesparksfeltet, hvorefter Rasmus Hansen scorede sikkert fra pletten, var kursen mod pokaloverraskelsen for alvor sat.

FC Vestsjælland fik reduceret ved Dennis Sørensen med små ti minutter igen, men mere blev det ikke til, og holdet må for andet år i træk finde sig i at være blevet sendt ud af pokalturneringen af Vejle, der til gengæld kan glæde sig til en ny stor pokaloplevelse i kvartfinalen af turneringen.

Her deltager også Nordic Bet Liga-kollegaerne fra Hobro, der vandt 1-0 over Fredericia i en kamp, som endte i forlænget spilletid, og hvor Kasper Fisker Jensen scorede det afgørende mål  i 117. minut.