Nåh. Så fik Hans Engel sgu en film til.

Sådan tænkte manden bag succesromanen 'Kongekabale', tidligere spindoktor og politisk kommentar Niels Krause-Kjær, da Laugesen - i Peter Myginds skikkkelse - i 'Borgen' i aftes havde fået job som chefredaktør på formiddagsbladet Expres.
 
Og Krause-Kjær var næppe den eneste af de halvanden millioner seere, der sad klinet foran skærmen til DRs nye tv-serie, som fik dét billede på den indre skærm. Billedet af Hans Engel og hans deroute fra dansk politik over til en chefredaktør-post.
 
- Det var ret tydeligt, hvor de havde fået inspirationen fra, siger Niels Krause-Kjær om aftenens forløb!
 
Tre afsnit af 'Borgen' er nu rullet over vores tv-skærme. Og eksemplerne på at manuskriptforfatter Adam Price har stjålet med arme og ben fra den virkelige politiske verden hober sig op.
 
Selvom han i et interview i B.T. for en uge siden insisterede: 'Vi skriver ikke om virkeligheden! En forfatter der skriver af fra virkeligheden, er en forfatter, der ikke har nogen ideer selv.'
 
Men virkelighed vrimler det med i 'Borgen'.
 
Udover Engel, var der i går spindoktoren der bliver politisk kommentator på tv. Som såvel Krause-Kjær som Henrik Qvortrup blev det. En ny spindoktor som er lektor. Ikke ulig en vis Rasmus Jønsson der blev hentet ind på Borgen af Ny Alliance. Politiske løsgængere der kræver ny motorvej som betaling for deres stemme. En dramatisk krog der i nogen udstrækning har fundet sted adskillige gange i det virkelige politiske liv.
 
Og i tidligere afsnit har deres været vink med en vognstang til formandsopgøret mellem Svend Auken og Poul Nyrup. Samt til folketingsformand Ivar Hansens dødsfald i Mariann Fischer Boels lejlighed.
 
- Når man ser serien, kan man sagtens finde store dele af skelettet, som er helt konkrete situationer, man kender fra virkeligheden, siger Niels Krause-Kjær og fortsætter:
 
- Og det er da fint nok. Og jeg synes, det er en styrke, at de er der. Men når det sker, så hænger man altså også lidt på den. Så skal detaljen være på plads. Og dér sidder jeg og siger ’arh for fanden, kunne I ikke lige have gjort det lidt mere realistisk, når nu I leger med virkeligheden’, mener Niels Krause-Kjær og tænker bl.a. på scener, som når Sidse Babett Knudsen har tid til at gå tur i parken med mand og børn midt i regeringsforhandlingerne, samt gå på juleindkøb mens finansloven sejler!
 
Og tidligere ordfører for Radikale Venstre, Morten Helveg Petersen, er ikke helt uenig i kritikken. Også han finder, at der er stjålet grundigt fra det politiske liv.
 
- Men mest i persongalleriet. Der kan man more sig med at gætte på, hvem der er hvem. Det kan være underholdende nok. Jeg havde bare håbet på lidt mere substans. For der er masser af historier i politik, som er højdramatiske og spændende nok til at de kunne fortælles i underholdende form, siger Morten Helveg Petersen.
 
At de historier findes, ved Niels Krause-Kjær om nogen. For de indgår i hans succesfulde thriller 'Kongekabale'.
 
- Det er helt klart, at jeg var inspireret af den virkelige verden, ligesom 'Borgen' i et omfang har været. Sådan er det med alle historier. Men virkeligheden skal være en støtte for historien. Ikke omdrejningspunktet, siger Niels Krause-Kjær. Som trods alt føler sig underholdt af 'Borgen'.
 
- Men der er mange elementer af parodi. Så jeg håber, den kommer lidt mere op i gear!