De bivirkninger, der kan opstå i forbindelse med en HPV-vaccine, bliver ofte ikke indberettet til Sundhedsstyrelsen. Flere kvinder føler, at deres læge afviser dem, og Sundhedsstyrelsen opfordrer derfor patienter til selv at indberette symptomerne.

Mange kvinder, som har oplevet at få bivirkninger efter HPV-vaccinen mod livmoderhalskræft, har ikke meldt deres symptomer til Sundhedsstyrelsen.

Det viser en rundspørge, som TV 2 har lavet blandt medlemmer i Facebook-gruppen »HPV-bivirkningsramte«, hvor 41 procent ud af 262 respondenter fortæller, at de ikke har fortalt myndighederne om deres bivirkninger ved vaccinen.

Det er et stort problem, siger overlæge og forskningschef på Frederiksberg Hospital, Jesper Mehlsen, til TV 2.

»Det betyder, at vi ikke får fuld dækning for, hvordan situationen ser ud omkring HPV-vaccinen. Så er det meget svært for myndighederne at tage stilling til, om der er for mange bivirkninger, eller om det er de bivirkninger, vi måske skulle forvente,« siger han.

Flere kvinder fortæller til TV 2, at deres læge har afvist dem, når de har henvendt sig med symptomer.

Hvis lægen ikke vil indberette symptomerne, opfordrer Sundhedsstyrelsen til, at patienten selv indberetter sine symptomer på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, skriver TV 2.