AC Horsens sikrede fredag aften en 3-0-sejr over AaB, der sender oprykkerne forbi nordjyderne i tabellen.

Efter tre nederlag i træk kom AC Horsens tilbage på vindersporet i efterårets sidste spillerunde i Alka Superligaen.

Her vandt Horsens hjemme 3-0 over AaB.

Med resultatet kravler AC Horsens forbi AaB i tabellen og holder dermed kontakt til de øvrige hold i top-6.

AaB kom ellers til opgøret med stor selvtillid i bagagen, eftersom nordjyderne havde hentet syv point i de seneste tre kampe.

Det var da også gæsterne fra AaB, der startede kampen bedst, men alligevel var det hjemmeholdet, der først fik noget at juble over.

Efter bare otte minutter var Kjartan Finnbogason nemlig på pletten og sparkede AC Horsens foran med 1-0 efter en flot stikning fra Conor O'Brien.

Herefter blev gæsterne presset langt tilbage på banen, og kun en velspillende Nicolai Larsen i AaB-målet forhindrede AC Horsens i at fordoble føringen.

I den modsatte ende var Marco Meilinger tæt på at bringe balance i regnskabet, men midtbanespillerens afslutning manglede kvalitet.

Dermed var stillingen 1-0 ved pausen.

Den føring blev udbygget bare få minutter efter pausen, da Kjartan Finnbogason sendte et indlæg ind i panden på sin angrebskollega Kim Aabech, der elegant dirigerede bolden over i det fjerneste målhjørne.

AaB forsøgte ihærdigt at kæmpe sig tilbage i opgøret, men karakteristisk for nordjydernes efterår manglede kvaliteten på den sidste tredjedel af banen.

I stedet kunne Conor O'Brien slå ekstra søm i AaB-kisten, da han 20 minutter før tid gjorde det til slutresultatet 3-0.