____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Efter at de Konservative har nedlagt veto mod en folkeskolereform, er de blevet beskyldt for at spekulere mere i taktik og strategi i forhold til deres egen overlevelse som parti end i folkeskolens ve og vel.

De vil ikke have påtvungne lektiecafeer og timetallet skal ikke være så højt, som de andre partier ønsker.

En simpel søgning efter konservativ skolepolitik viser, at det kun er knap seks år siden, at den konservative justitsminister, Lene Espersen insisterede på, at der skulle indføres obligatoriske lektiecafeer.

I 2007 lancerede de konservative en 'redningsplan for folkeskolen' på baggrund af undersøgelser, der viste, at flere og flere forældre flyttede deres børn til privatskoler.

4. august 2007 kunne man på dr.dk læse følgende:

- Jeg er meget, meget bekymret over den udvikling, vi ser for øjeblikket. Folkeskolen er jo det eneste tidspunkt i livet, hvor du møder alle samfundslag. Her går direktørens søn hånd i hånd med slagterens datter. Derfor er det ekstremt farligt, at vi nu er ved at udvande folkeskolen til at være et tilbud til dem, som ikke har ressourcer til at søge på privatskole, siger Lene Espersen til Berlingske Tidende.

Lene Espersen mener, at det især er forældre med mange ressourcer, der flytter deres børn fra folkeskolen.

- De flytter deres børn, fordi folkeskolen ikke fungerer. Hvis vi skal have de ressourcestærke forældre til at vende tilbage til folkeskolen, så bliver vi nødt til at løse de problemer, der i dag er med de svage elever, siger hun.

De Konservative mener, at en vej til at løse folkeskolens problemer er mere specialundervisningen og sprogstimuleringen af tosprogede. Derudover vil partiet gøre lektiecaféer obligatoriske. Lene Espersen vil også i højere grad have skolelederne til at bortvise ballademagere.Oven på dagens sammenbrud i skoleforhandlingerne afviser Lene Espersen dog, at der er tale om et holdningsskift fra hendes side.

- Nej, overhovedet ikke. Mit budskab under det interview var, at der skulle være et obligatorisk tilbud om lektiecafe på alle skoler. Men det har aldrig været min holdning at alle skulle være tvunget til at deltage i dem.

- Det har altid været min holdning, at det handler om først og fremmest at tænke de svageste elever. Dem, der selv kan klare lektierne, må klare det selv.

Men det er jo også det, I har mulighed for at få gennemført med de forlig, der lå?

- Nu er jeg ikke uddannelsesordfører, men som jeg har forstået diskussionen, så mener de andre partier, at folkeskolens ældste klasser skal blive 35 timer på skolen også selvom de ikke deltager i lektiecafe. Men det må du tale med ordføreren om, siger Lene Espersen.