Danskerne kan nu konkurrere om den bedste historie om dårlige it-oplevelser på grund af hackere eller virus - og dermed sprede deres erfaring videre til andre.

Danskere med en god historie om manglende it-sikkerhed kan nu deltage i en konkurrence om den bedste historie. Dermed kan man dele sin historie og sprede viden om it-sikkerhed. Det er tanken bag projektet, der er sat i gang af it-sikkerhedsvirksomheden Kaspersky Lab som et led i den kommende it-sikkerhedskampagne Netsikker nu!

Man deltager i konkurrencen ved at skrive historien på hjemmesiden www.netsikkernu.dk og eventuelt vedlægge et billede til historien - samt skrive, hvordan problemet så endte med at blive løst.

- Vi er glade for samarbejdet med Kaspersky Lab i årets kampagne. Med den nationale konkurrence er det danskernes egne historier, der kan hjælpe os alle med at færdes mere sikkert på internettet, siger Anne Viksøe fra It- og Telestyrelsen, ansvarlig for Netsikker nu!-kampagnen.

Lars Elbæk Kristensen, adm. direktør for Kaspersky Lab Norden, mener, at det lige netop med it-sikkerhed ikke er nødvendigt selv at begå fejlene for at lære af dem.

- Vi synes, det skal være sjovt og nemt at bruge computeren og internet. Og selv om Kaspersky Labs produkter beskytter brugerne, bør man alligevel vide lidt om, hvordan man undgår de værste brølere, siger Lars Elbæk Kristensen.

/ritzau/