Klart ulovligt at lade jagtgevær transportere i ministerbil, siger erfarne jægere

Det er klart ulovligt, når den tidligere erhvervs- og økonomiminister Bendt Bendtsen lader sit jagtgevær transportere i sin ministerbil, uden at han selv er i bilen og har geværet under opsyn.

Det siger flere erfarne jægere. B.T. blev i går nærmest kimet ned af jægere, der var chokerede over avisens historie om, at Bendt Bendtsen i 2007 sendte sin ministerchauffør fra København til sit hjem i Odense for at hente et jagtgevær, som Bendtsen skulle bruge ved en jagt på Midtsjælland.

Dermed kørte ministerchaufføren ca. 150 km alene med geværet i bagagerummet. Det er klart ulovligt og kan medføre, at Bendtsen mister sit jagttegn, siger flere erfarne jægere til B.T.

Står til bøde
- Det er en klar overtrædelse af dansk våbenlovgivnig at overlade våben og ammunition til personer, der ikke har de behørige tilladelser til dem. Hvis Bendt Bendtsens chauffør ikke er i besiddelse af et gyldigt jagttegn, overtræder de begge våbenlovgivningen.

Straffen vil normalt være en klækkelig bøde og i mange tilfælde inddragelse af jagttegnet. Det er også ulovligt at opbevare våben og ammunition i bagagerummet på en bil, siger Jens Ulrik Høgh, specialredaktør på fagbladet Jagt, Vildt & Våben.

- Man skal have sit gevær under opsyn hele tiden. Især hvis det er en riffel. Så må det kun overdrages til en anden person, der har våbentilladelse til det specifikke våben. Og man må ikke engang lade det ligge i bilen, mens man er inde hos bageren og hente rundstykker, siger Niels Kanstrup, tidligere chef for Danmarks Jægerforbunds Vildtforvaltningsafdeling.

Det er også en alvorlig lovovertrædelse, hvis Bendt Bendtsen har opbevaret geværet i et skab i ministeriet, der ikke er godkendt til formålet.

Ingen af Bendtsens daværende ministerchauffører har jagttegn eller våbentilladelse.

Spørgsmål til ministeren
Det har ikke været muligt at få oplyst, om det drejede sig om et haglgevær eller en jagtriffel, ministerchaufføren kørte fra Odense til Midtsjælland. Men uanset om det er det ene eller det andet, risikerer Bendtsen at miste sit jagttegn.

Socialdemokraternes retsordfører Karen Hækkerup stiller nu spørgsmål til både justitsminister Brian Mikkelsen og statsminister Anders Fogh Rasmussen om sagen.

- Det er helt urimeligt, at Bendt Bendtsen pålægger sin chauffør at køre ulovligt rundt med våben. Han er oven i købet selv politimand, og vi har lige vedtaget en skærpet våbenlov, siger Karen Hækkerup. Bendt Bendtsen meddeler, at han ikke ønsker at kommentere sagen.