Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

På en FN-konference i Geneve i dag appellerede FN’s generalsekretær Ban Ki-moon til at verdens lande udviser større global solidaritet i forhold til at tage imod de mange syriske flygtninge, der lige nu bor i lejre i blandt andet Jordan, Tyrkiet og Libanon.

»Jeg beder om, at landene nu er solidariske og viser medmenneskelighed og finder nye veje til at tage imod de syriske flygtninge,« sagde Ban Ki-moon.

Ban Kii-moon kunne dog starte med at kigge mod øst i retning af sit hjemland Sydkorea og Asien i det hele taget, hvis han vil fordele de syriske flygtninge.

Modsat Tyskland og de skandinaviske lande, som har modtaget mere end en million flygtninge, så tager Sydkorea kun imod et fåtal. Og det er på trods af, at landet har en befolkning på mere end 50 millioner.

Ifølge landets justistministerium var der i slutningen af september 2015 848 syrere i landet, hvoraf kun tre havde opnået asyl, Hovedparten opholder sig i landet på et humanitært ophold. I november sidste år accepterede Sydkorea ifølge Korea Times så at tage imod yderligere 200 syrere.

Til sammenligning har Danmark de seneste tre år modtaget 43.574  anmodninger om asyl fra primært syriske flygtninge.

Sydkorea er ikke det eneste asiatiske land, der undlader at tage imod flygtninge. Således har Japan med en befolkning på næsten 130 millioner mennesker kun taget imod 60 syriske flygtninge.

Og Kina havde i august 2015 kun taget imod 26 asylansøgere fra Syrien. Kinas befolkning er som bekendt på næsten halvanden milliard mennesker. Analysen i Kina er, at den fejlslagne demokratiseringsproces af Mellemøsten er forårsaget af de vestlige lande, hvorfor de også må skraldet.

Andre læser også