Fredag kan blive en helt afgørende dag for Superligaen og genstarten af denne efter corona-nedlukningen.

Her mødes kulturminister Joy Mogensen og sundhedsmyndighederne nemlig med Danmarks Idrætsforbund, Divisionsforeningen, Spillerforeningen og DBU for at tale om at få Superligaen i gang igen.

»Vi går ind til mødet med de forventninger, at vi i fællesskab kan nå frem til en forsvarlig måde at starte Superligaen op på – og at det er inden for overskuelig fremtid,« siger DIF-formand Niels Nygaard til DR Sporten.

Og det kommer mest af alt til at handle om Superligaen, når parterne mødes fredag.

Foto: Henning Bagger
Vis mere

Superligaen har været lukket ned siden 9. marts, hvor Silkeborgs 2-1-sejr over AGF blev den sidste Superliga-kamp i denne omgang. Nu skal der så kigges på, hvornår man igen kan spille fodbold på højeste plan i Danmark.

Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, fortalte forleden til B.T., at man havde udarbejdet protokoller for, hvordan man kunne sikre den mindst mulige risiko for smittespredning ved en Superliga-kamp.

Det vil blandt andet omfatte, at spillerne klæder om hjemmefra, ikke bruger omklædningsrummene på stadion og ikke spiser sammen. Til gengæld vil Divisionsforeningen også sørge for, at man systematisk tjekker for corona-symptomer hos spillerne.

Og disse protokoller ønsker man altså at få til gennemkig hos sundhedsmyndighederne, inden man sætter det hele i værk.

Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Jeg tror næppe, at man får en godkendelse af sundhedsmyndighederne, fordi så er der en eller anden form for ansvarspådragelse. Så det tror jeg ikke, at man skal forvente. Men man kan måske få en tilkendegivelse af, at man ikke finder, at det er uforsvarligt,« sagde Claus Thomsen tirsdag og fortsatte.

»Vi gør klar til at spille sidst i maj. Vi er nu klar med de protokoller, der skal til, for at vi kontrollerer alle omkringliggende omstændigheder, som gør, at det er forsvarligt at have fuld holdtræning først og så have kamp uden tilskuere i udgangspunktet bagefter.«

Det bliver nemlig ikke med tilskuere, hvis Superligaen starter op igen. Men mindre kan sikkert også gøre det for de Superliga-klubber, der ikke har været i kamp i halvanden måneds tid.

Divisionsforeningen har tidligere meldt ud, at man gik efter en Superliga-genstart 17. maj, men det er droppet igen. Nu er målet enten at starte 24. maj eller 31. maj – med den udsatte kamp mellem AGF og Randers et par dage inden.