Badedyr i Parken, nej tak.

I årevis har FC Københavns fans markeret den sidste hjemmekamp i sæsonen med at lave en såkaldt badedyrs-tifo.

Men står det til den store gruppering af de mest fanatiske fans på stemningstribunen i Parken, Sektion 12, så skal den muntre tradition droppes i år - blandt andet som følge af en skuffende sæson. Se FCK tabe 1-0 til AaB i seneste runde  i videoen øverst

»Der har de seneste dage været megen debat om, hvorvidt man på fredag bør afholde ’badedyrstema’, som det har været tilfældet de sidste mange år, når FC København spiller sin sidste hjemmekamp i sæsonen. Lad os fra start slå fast, at det IKKE bliver et tema, som vi støtter op om på fredag,« skriver Sektion 12 på Facebook.

Vis mere
Vis mere
Vis mere

Opfordringen er altså, at FCK-tilhængerne ikke bør medbringe badedyr og andet oppusteligt badelegetøj til fredagens hjemmekamp mod FC Midtjylland, som lige nu ser ud til at blive sidste kamp i Parken i sæsonen.

Traditionen startede ellers tilbage i 2004, hvor den første badedyrs-tifo blev pustet op i fællesskab af fansene i det 13. minut af den sæsons sidste hjemmekamp.

Sektion 12 begrunder opfordringen med, at det endnu er uvist, om FCK ender på tredje- eller fjerdepladsen. Sidstnævnte placering udløser en Europa League-playoffkampe på hjemmebane, hvormed FCM-kampen ikke vil være den sidste hjemmekamp i sæsonen.

Derudover vil Sektion 12 gerne sende et signal til spillerne og klubben:

»Dernæst er København henvist til en 3./4. plads, efter en sæson uden derbysejre, og det hverken kan, eller må vi som fans acceptere (…) På trods af at vi respekterer klubbens traditioner, mener vi, derfor ikke af fredagens kamp bør bruges til at sende et signal om sommerferiestemning. I stedet vil vi sende et signal om, at det er hårdt arbejde, som sommeren bør bruges på.«

Læs hele Sektion 12's opfordring til badedyrs-boykot her:

Årsagen til traditionen med badedyrene er ikke helt klar, men den mest benyttede teori er, ifølge FCK.dk, at det opstod i kølvandet på, at Parken Sport & Entertainment - virksomheden bag FCK - købte badelandet Lalalandia i 2014. De oppustede badedyr var fansene på Nedre C’s kække modsvar til Brøndby-tilhængernes drillerier om, at klubben burde hedde FC Badedyr.

Efterfølgende er traditionen blevet holdt i hævd i hver eneste sæson – uanset om FCK er løbet med mesterskabet eller ej. Derfor er der da også flere FCK-fans, som er imod Sektion 12’s boykotopfordring.

Vis mere
Vis mere

»Drop det der og medbring de badedyr, det har altid været en tradition også bare fordi det ikke har været den bedste sæson for os skal det sgu da ikke ødelægge den tradition?? SÅ KÆRE MEDFANS MEDBRING DE BADEDYR,« skriver eksempelvis Kasper Secher i en kommentar, som har fået 152 likes,  på Sektion 12’s Facebook-siden.

»Mærkelig holdning! Håber kun det er admins, og ikke Sektionens generelt! Badedyrs-traditionen har aldrig haft noget med placering at gøre. Og fordi vi er så priviligeret at vinde så mange mesterskaber, som det er tilfældet, så bliver vi sure og på tværs, fordi det ikke går vores vej i en enkelt sæson. Dårlig stil!« skriver Jacob Hansen og høster 62 likes.

Læs flere kommentarer og hele indlægget fra Sektion 12 her:

 

 

 

Se også