Velkommen til B.T.s morgen-orientering. Her giver vi dig et overblik over, hvilke nyheder der er tikket ind fra ind- og udland, mens du har sovet.

Statsminister bebuder massivt øget overvågning i Danmark
Regeringen vil fremlægge en sikkerhedspakke, der lægger op til 'massivt' øget overvågning i det danske samfund, siger statsminister Mette Frederiksen i et interview med Berlingske. Både støttepartier og tænketank er imod.
Læs mere her

Statsminister Mette Frederriksen (Socialdemokratiet). Fotograferet på Marienborg oktober 2019.
Statsminister Mette Frederriksen (Socialdemokratiet). Fotograferet på Marienborg oktober 2019. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

Tyrkiet varsler snarlig militær offensiv i Syrien
Tyrkiske militærstyrker vil inden for 'kort tid' krydse grænsen til Syrien, oplyser en talsmand for Tyrkiets præsident natten til onsdag. Tirsdag bevægede militære forstærkninger sig til grænsen.
Læs mere her

Australsk tv-dokumentar: Danmark har vendt sig mod minoriteter
En ny australsk dokumentar på tv-kanalen ABC tegner et billede af Danmark som et indvandrerfjendsk land. Dansk ambassadør kritiserer dokumentaren for at være ensidig.
Læs mere her

Kviklånsfirmaer går målrettet efter onlinespillere
Når kviklånsfirmaer markedsfører hurtige lån med høje renter, kan de via Facebook målrette deres annoncer, så de rammer spilinteresserede danskere, skriver Jyllands-Posten. Minister kalder det forargeligt.
Læs mere her

SF vil hente milliard til klima fra flyskat
Regeringens støtteparti SF vil have klimatiltag for en ekstra milliard kroner på den kommende finanslov. Pengene skal komme fra skat på flyrejser. Det fortæller partiets klimaordfører, Signe Munk.
Læs mere her

SF's klimaordfører Signe Munk siger, at der skal klimahandling på finansloven. Her er hun fotograferet med Klima-, Energi- og Forsyningsminister Dan Jørgensen.
SF's klimaordfører Signe Munk siger, at der skal klimahandling på finansloven. Her er hun fotograferet med Klima-, Energi- og Forsyningsminister Dan Jørgensen. Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

Trumps advokat afviser at samarbejde i rigsretssag
Præsident Donald Trumps personlige advokat, Rudy Giuliani, vil ikke samarbejde med Repræsentanternes Hus i den rigsretsundersøgelse af Trump, der er sat i gang. Det siger han ifølge avisen Washington Post.
Læs mere her

Demonstranter stormer Ecuadors parlament i brændstofstrid
Demonstranter stormede tirsdag Ecuadors parlament, før de blev smidt ud af politiet. Det skete i protest mod stigende brændstofpriser.
Læs mere her