Nu lander invitationerne til årets royale begivenhed, brylluppet mellem Kate Middleton og prins William, i brevsprækker overalt i verden. Men hvem er egentlig inviteret.

Kongen af Jordan, kronprinsen af Abu Dhabi og kejseren af Japan er efter sigende inviteret til årets store royale bryllup mellem den britiske prins William og Kate Middleton 29. april. Men den norske kongefamilie har ikke modtaget en invitation, og det er uvist, om medlemmer af det danske kongehus er blandt de 40 udenlandske kongelige, der har fundet vej til den eksklusive gæsteliste.

De forgyldte invationer blev sendt ud onsdag eller torsdag i denne uge og er derfor formentlig landet i postkassen hos de mange celebre gæster i løbet af weekenden.

Ifølge den britiske avis Daily Mail har parret inviteret omkring 1900 gæster, hvoraf mere end halvdelen er familie og parrets personlige venner.

Men selv hvis man er med i bruttotruppen, er det ikke sikkert, at man er med hele vejen til brudevalsen.

De 1900 gæster er nemlig kun inviteret med til selve vielsen i Westminster Abbey i London. Derefter er 600 familiemedlemmer og tætte venner inviteret med til reception på Buckingham Palace, hvorefter omkring 300 gæster er med til den mere intime fest om aftenen.

Gæstelisten er endnu ikke afsløret, men Daily Mail mener at vide, at Elton John og David og Victoria Beckham er blandt de personlige venner. De vil dog hverken af- eller bekræfte, at de har modtaget en invitation. 

Til gengæld skulle den skandaleombruste hertuginde af York, Sarah Ferguson, ikke være blandt de heldige, selvom hun var veninde med prinsesse Diana og hendes eks-mand prins Andrew og døtrene Beatrice og Eugenie er selvskrevne som bryllupsgæster.

Avisen skriver også, at 50 medlemmer af den britiske kongefamilie deltager, ligesom Dronning Elizabeth har sendt omkring 40 invitationer til kongelige rundt om i verden.

Ifølge kommunikationschef Marianne Hagen fra det norske hof er de norske kongelige tilsyneladende ikke deriblandt.

- Så vidt jeg ved, er der indtil videre ikke kommet nogen invitation, siger Marianne Hagen til dagbladet.no.

Bt.dk har forgæves forsøgt at få et svar fra det danske kongehus på, om det danske kongehus har modtaget en invitation, og om det i så fald er den ældre eller yngre generation, der er inviteret til brylluppet 29. april.