Esben Lunde Larsen (V) skal ikke længere sidde som minister for fiskeri. Fiskeriområdet skifter ressort og er i dag blevet overført til Karen Ellemann (V), der fremover vil være minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde

Politisk kommentator Søs Marie Serup, mener at det en klassisk finte fra statsminister Lars Løkke Rasmussen at lave en rokade, når der er problemer.

»Det er en klassisk Lars Løkke Rasmussen at krabbe sig uden om problemerne. Han vil simpelthen ikke indrømme, at Esben Lunde Larsen har været udygtig til sit politik-område.«

Selvom Esben Lunde Larsen (V) ikke længere skal sidde som minister for fiskeri, så vil han fortsat blive på posten som minister for miljø og fødevarer. Søs Marie Serup vurderer, at det er et spørgsmål om signalværdi, at han fortsat har en post som minister.

»Det er et signal fra Løkke om, at han ikke er utilfreds og ikke har mistillid til sin minister. Men han har fundet det nødvendigt at lave en lille justering på ministerposterne,« siger Søs Marie Serup.

Fyringen kommer op til et samråd med Esben Lunde Larsen om netop fiskerikvote-sagen, der er skemalagt til at blive afholdt den 10. august.

Men fiskeriområdet skifter ressort, og er i dag blevet overført til minister Karen Ellemann (V), der fremover vil være minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde.

»Hun kommer til at sidde i en noget svær stilling med de forskellige poster. Det bliver den mest absurde sammensætning af ministerier. Man må håbe, hun kan holde styr på, hvor der er kvoter i spil. Det, der retfærdiggører sammenlægning, er at hendes tidligere poster har ligget i den lettere ende. Nu kommer der noget mere tyngde på,« siger Søs Marie Serup.