SF-formand Annette Vilhelmsens manglende orientering om akutaftalen skaber splid i partiets landsledelse.

SFs medlemmer af landsledelsen er langt fra enige om, hvorvidt de er blevet tilstrækkeligt inddraget i forhandlingerne om den store aftale om 12.500 akutjob, som regeringen præsenterede onsdag. Uenigheden kommer, efter formand Annette Vilhelmsen ifølge Politiken undlod at orientere om den kommende aftale på et møde med landsledelsen mandag aften.

- Det virker som om, den nye ledelse har ramt en realitetsmur. Nu vil det vise sig, hvor længe de, der har stemt på hende, bliver ved med ikke at sige noget, siger et landsledelsesmedlem, som ikke ønsker at stå frem med navn, til Politiken.

På den anden side står blandt andre Meta Fuglsang. Hun bakker fuldt op om Annette Vilhelmsens håndtering af forløbet.

- Jeg har fuld tillid til hendes vurdering af, hvornår vi skal inddrages. Jeg har ingen problemer med den måde, tingene er foregået på, siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

Også de to landsledelsesmedlemmer Kasper Bjering Jensen og Trine Schøning Torp mener, Annette Vilhelmsen har løftet sin opgave tilfredsstillende.

- Det, vi har besluttet i landsledelsen, er, at vi giver nogle retningslinjer, som slår fast, hvad der er vigtigt for SF lige nu. Og for flere måneder siden slog vi fast, at det var vigtigt, at der blev lavet løsninger for de dagpengemodtagere, der står til at falde ud af dagpengesystemet, siger Kasper Bjering Jensen, mens det fra Trine Schøning Torp lyder:

- Umiddelbart er det ikke noget, jeg har tænkt, at der skulle være noget forkert i, for vi taler jo ikke nødvendigvis i landsledelsen om, hvordan de konkrete forhandlingsresultater bliver, men derimod hvad det er for nogle prioriteringer, vi har.

Hverken medlemmerne Nanna Westerby, Trine Pertou Mach eller Ida Damborg, som Berlingske Nyhedsbureau har været i kontakt med, ønsker at kommentere forløbet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.