En mail afslører, at Venstres næstformand Kristian Jensen er uenig i den måde, Venstres udlændingepolitik bliver fremlagt af partimedlemmer.

I sidste uge havde Kristian Jensen en meget omtalt kronik i Søndagsavisen, hvor han angreb unavngivne politikere for at skade Danmark ved at male et ensidigt negativt billede af herboende indvandrere. I stedet mener han, at vi bør sige tak til de danske indvandrere for det bidrag, som langt de fleste yder til den danske stat.

Jensens skriveri blev hurtigt både internt i Venstres folketingsgruppe samt af politiske iagttagere tolket som et klart angreb på Venstres politiske ordfører Inger Støjberg, der står for netop en meget indvandrerkritisk tone. I sommer lancerede hun selv i en kronik i Berlingske, at Venstre vil skærpe kravene til indvandrere fra især muslimske lande, og så sent som i begyndelsen af februar skabte Støjberg stort rabalder ved på Facebook at beskrive, hvordan en gruppe indvandrerdrenge lavede ballade i en biograf.

Støjberg er om nogen Lars Løkke Rasmussens løjtnant i Venstre, og hun stod last og brast med ham i sidste års store formandsopgør, hvor en del af gruppen valgte at støtte Kristian Jensen som ny formand. Som bekendt blev Løkke siddende, men danner nu et skrøbeligt formandskab med Kristian Jensen.

I dag kan BT dog afdække, at Kristian Jensen i januar skrev og afleverede kronikken til Søndagsavisen uden at have involveret resten af ledelsen. Nærmest som en hævn mod Støjberg, der heller ikke informerede ham om sin kronik i sommer. Først i uge 7 orienterede Kristian Jensen i en mail fra sin skiferie i Val Thorens blandt andre Lars Løkkes særlige rådgiver Christian Hüttemeier samt Inger Støjberg om, at Søndagsavisen ugen efter ville bringe hans kronik. Den blev dog udsat til først at blive bragt i sidste uge.

Her er hele den omtalte mail:

Emne: Kronik til søndagsavisen

Kære alle

Jeg håber, at I nyder uge 7 lige så meget som jeg gør her fra Val Thorens. Det er helt fantastisk vejr og skiføre.

Når jeg forstyrrer i vinterferien, så er det fordi, jeg har lavet en kronik til Søndagsavisen, som de vil bringe i uge 8. Jeg har flere gange og senest på Folketingsgruppens valgkampsseminar på Egelund nævnt, at jeg mener, at Venstre skal huske at lægge vægt på den del af vores udlændingeudspil, som omhandler et åbent Danmark for dem, der kan og vil.

Efter en række besøg på danske virksomheder i januar har jeg oplevet deres afhængighed af udenlandsk arbejdskraft, hvilket har gjort, at jeg skrev kronikken, som er vedhæftet. Jeg er nu blevet kontaktet af Søndagsavisen, som også vil lave en redaktionel historie og forsøget at tegne en konflikt mellem Inger og mig. Jeg vil gerne understreget, at kronikken er skrevet og sendt inden ”biograf-gate”, men de forsøger at bruge Facebook-opdateringen til at tegne en konflikt.

Jeg har afvist, at der er nogen konflikt. At jeg støtter Ingers udtalelser fuldt ud. Og at alle de forslag til stramninger, som Inger har præsenteret er en del af den politik, som Venstre fastlagde i sommers, og som jeg er helt enig i. Det lød de ikke til at tage alvorlig.

Jeg ved ikke, om jeg maler fanden på væggen, men i disse overfølsomme tider, så vil jeg hellere orientere en gang for meget.

Vi ses på tirsdag.

Med venlig hilsen

Kristian Jensen
MF - Gruppeformand