Barack Obama har taget hele familien med på ferie i det sydfranske, og det er ikke en billig fornøjelse.

Den tidligere amerikanske præsident har indlogeret sig på et herresæde fra det 18. århundrede, som ligger på øen l’île de la Barthelasse i Rhône-floden.

Huset, som kan ses i Instagram-opslaget i denne artikel, byder på vild luksus med egen pool, tennisbane, fransk kok, syv soveværelser og otte badeværelser, skriver Jyllands Posten.

Og det koster da også, når man skal indlogere en tidligere 'leder af den frie verden', familie samt sikkerhedsfolk. Opholdet på herresædet står i 55.000 euro om ugen.

Her ses 'Stars and Stripes' sammen med det franske og europæiske flag uden på rådhuset i byen Villeneuve-lès-Avignon. (Photo by SYLVAIN THOMAS / AFP)
Her ses 'Stars and Stripes' sammen med det franske og europæiske flag uden på rådhuset i byen Villeneuve-lès-Avignon. (Photo by SYLVAIN THOMAS / AFP) Foto: SYLVAIN THOMAS
Vis mere

Det svarer til godt 410.000 danske kroner.

Folkene i den lille by Villeneuve-lès-Avignon, som ligger over for øen, hvor Obama-familien bor, er glade for at have fået prominente gæster.

»Jeg har altid syntes godt om Obama, og det er en stor ære for byen, at han holder ferie her,« siger den 87-årige Dina Micco til avisen. Hun uddyber:

»Jeg håber at møde ham, men ville ikke ane, hvad jeg skulle sige til ham. Taler han fransk? Og kindkys, nej, det vover jeg slet ikke at drømme om.«

Man kan også se det amerikanske flag, kendt som 'Stars and Stripes', hænge fra både rådhuset og turistkontoret i den lille by.

Det er meningen, at Barack Obama. Michelle Obama og deres to døtre skal være i det sydfranske i en uge.

De har i deres ferie en masse flotte seværdigheder i nærheden, som de kan besøge. I byen Villeneuve-lès-Avignon er der spækket med historiske bygninger, som man kan se. Udbuddet tæller blandt andet klostre, en bro-ruin og forter.

Desuden har skarpe borgere med en indgående Obama-indsigt bemærket, at døtrene var på antikmarked en af dagene. Ferien startede 15. juni.