KIF Kolding København skabte ny sensation i Champions League, da holdet søndag nedlagde polske Targi Kielce på udebane som det første hold i to sæsoner.

Det overraskede mange, at KIF Kolding København for en uge siden besejrede polske Targi Kielce så klart som 29-24 i Brøndby Hallen i holdenes første indbyrdes Champions League-kamp.

Og det var da også en stor skalp til det danske hold at besejre sidste sæsons Final4-deltager, der kun er blevet ydeligere forstærket til denne sæson, og som opererer med et af Europas bedste spillerbudgetter.

Der var dog lagt op til, at det ville blive en hel anden håndboldsnak, når de to klubber søndag skulle mødes på polsk jord. Kielces hjemmebane er kendt som en af de sværeste at være udehold på i Europa, og polakkerne havde indtil søndagens duel vundet alle hjemmekampe i Champions League både i denne og sidste sæson.

Dertil skulle lægges, at et i forvejen skadesramt KIF-mandskab måtte stille op uden forsvarsklippen Lars Jørgensen, der pådrog sig tre trykkede ribben i midtugens ligakamp mod Sønderjyske.

Men KIF har flere gange i denne sæson overrasket positivt med sin decimerede trup, og kampen i Polen var ingen undtagelse. Med et midterforsvar bestående af Joachim Boldsen og Torsten Laen foran en Kasper Hvidt i forrygende form leverede danskerne en præstation på øverste hylde.

Især det danske forsvar og den danske kontrafase var vellykket, og sidstnævnte gav KIF en bunke lette mål, hvilket overraskende sendte KIF på vinderkurs med en føring på 26-21 med ti minutter igen.

Danskerne havde ellers været nede med tre mål i første halvleg, men en rutineret afslutning sikrede KIF 15-15 ved pausen. Og det klogt spillende danske hold skabte sig altså et overaskende forspring i de sidste 30 minutter, der dog blev sat gevaldigt under pres af polakkerne i de sidste ti minutter med et vildt publikum i ryggen.

En mandsopdækning af Bo Spellerberg til sidst ødelagde den danske rytme, og trætheden skinnede efterhånden igennem i den smalle danske trup, hvor Spellerberg og Lasse Andersson ellers havde skudt Venio Losert i Kielce-målet vind og skæv.

Kielce krøb tættere og tættere på og reducerede til 25-26. Polakkerne havde også muligheder for at udligne, da holdet fik et straffekast med bare seks sekunder igen. Men kampens store profil, Kasper Hvidt, reddede Julen Aguinagaldes skud og sikrede danskerne den højst overraskende sejr.

Aguinagalde og Kasper Hvidt ramlede dramatisk sammen i det efterfølgende forsøg på at få fat i returbolden fra Hvidts fodparade, og det så umiddelbart ud til, at den danske keeper blev knæskadet, da han fik den over 110 kilo tunge spanier ned over sig. Men Hvidt og KIF slap med skrækken. Både i forhold til en skade og til et rødt kort, han ifølge flere iagttageres mening skulle have haft for efterfølgende at lange ud efter spanieren.

- Det føles okay. Det er et slag på det øverste af læggen og ikke selve knæet! Jeg har det fint, sagde Kasper Hvidt på KIF Kolding Københavns Facebook-side.

På Twitter kommenterede KIFs svenske playmaker Lukas Karlsson blot sensations-sejren således: