Foto: LISELOTTE SABROE

Den tidligere danske landstræner Jan Pytlick er blevet fyret i storklubben Vardar Skopje med øjeblikkelig virkning.

Fyringen er endnu ikke meldt officielt ud, men Jan Pytlick, der har titel af konsulent i klubben, men mest af alt har virket som en slags cheftræner, bekræfter afskedigelsen, da BT fanger ham på telefonen i Makedonien.

»Det er rigtigt. Der kommer en pressemeddelelse i dag eller i morgen fra klubben, hvor de forklarer hvorfor. Det skal de næsten have lov til. Det er jo deres beslutning,« siger Jan Pytlick.

Jan Pytlicks fyreseddel kommer efter, at han i sidste uge blev præsenteret som ny cheftræner fra den kommende sæson i HC Odense. Dermed valgte Pytlick samtidig at stoppe til sommer i Vardar Skopje - et år før kontraktudløb. Og det er den væsentligste årsag til fyringen ifølge Pytlick, som alligevel vælger at løfte lidt af sløret for, hvad klubben har givet ham af forklaring.

»De har sagt, at efter jeg meldte ud, jeg forlader klubben til sommer (for at blive cheftræner i HC Odense, red.) , så har de kigget på, hvordan trænerbesætningen skal være for næste sæson. Derfor har de valgt at prøve deres assistenttræner for herreholdet i stedet for mig resten af sæsonen. Jeg havde en snak med klubben om det, og når det er sådan, de har det, så synes jeg jo også bare, jeg skal videre til  noget andet,« siger Jan Pytlick og fortsætter:

»Jeg har det lidt blandet med det. Selvfølgelig er jeg træt af, at jeg ikke kan gøre det færdig i denne sæson. Men jeg vidste godt, at på de her kanter, der kan man godt regne med, at sådan noget kan ske, når man har meldt ud, at man ikke skal være der i næste sæson.«

Så du er ikke bitter over fyringen?

»Nej, det er jeg ikke. Jeg er godt klar over, at tingene kan ske hurtigt på Balkan. Der er ikke langt fra tanke til handling.«

Betyder det her, at du kan tiltræde i HC Odense før planlagt?

»Det kan jeg ikke forestille mig,« siger Pytlick.

Jan Pytlick nåede at være knap et års tid i Vardar Skopje, efter han blev ansat i februar 2015 - kort tid efter han var blevet fyret som dansk damelandstræner.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.