Aalborgs håndboldherrer besejrede FC Porto på dramatisk vis og er klar til kvartfinalerne i Champions League.

For første gang i klubbens historie er Aalborg Håndbold klar til kvartfinalen i herrernes Champions League.

Det står klart, efter at nordjyderne på hjemmebane vandt 27-24 over FC Porto onsdag aften i en hæsblæsende slutfase.

Aalborg og Porto havde scoret lige mange mål, når man lægger resultatet sammen med cifrene fra sidste uges møde i Portugal. Men på reglen om flest udebanemål gik aalborgenserne videre.

En stærkt spillende Simon Gade i Aalborg-målet førte an i triumfen, der betyder, at holdet er klar til en kvartfinaleduel mod tyske SG Flensburg-Handewitt.

Porto havde en sejr på 32-29 med fra første opgør, og dermed var Aalborg pisket til at vinde med mindst tre scoringer, afhængigt af hvor målrigt opgøret i Jutlander Bank Arena blev.

Men mål var der ikke mange af i første halvleg.

Aalborg-skytterne brændte store chancer på stribe, og det kunne den velspillende Porto-målmand Nikola Mitrevski også tage en del af æren for.

Indimellem var afslutningerne dog bare ikke gode nok. Som da landsholdsstregen Magnus Saugstrup skød på stolpen på frit mål.

Der gik mere end seks minutter, før Aalborg kom tavlen, da Sebastian Barthold scorede på straffekast.

Til gengæld stod aalborgenserne godt i forsvaret, og Simon Gade tog flot fra i målet.

Aalborg udlignede på et mål af Mads Christiansen midtvejs i halvlegen, og nordjyderne lykkedes med at score flere gange i kontrafasens andenbølger.

Generelt vil halvlegen næppe husket for de offensive højdepunkter, og derfor var det også nok til at sikre en dansk pauseføring på 10-9, da Henrik Møllgaard til sidst i halvlegen skød bolden kraftfuldt i nettet.

Simon Gade bevarede sit høje niveau i begyndelsen af anden halvleg, hvor holdene kæmpede om teten.

Efter flere store redninger tog han sagen i egen hånd og kastede bolden i nettet på et tomt mål til stillingen 12-12. Til gengæld missede han et lignende forsøg få minutter senere.

I det hele taget kneb det med effektiviteten, når Aalborg forsøgte sig, før fløjspillerne spillede sig varme med nogle scoringer.

Med ni minutter igen stod det helt lige, men et par scoringer af Saugstrup gav Aalborg fornyet håb.

Mark Strandgaard bragte Aalborg foran med tre mål med tre minutter igen, og kort efter reddede målmanden Mikael Aggefors et straffekast.

Det endte dog i det helt store drama, der først var forbi, da Portos António Areia skød forbi til allersidst, og jublen brød løs.