Ronaldo afgjorde kampen mod Danmark med et mål i overtiden.
Ronaldo afgjorde kampen mod Danmark med et mål i overtiden. Foto: Liselotte Sabroe

Dybt inde i overtiden skete det forbudte. Et indlæg fra venstre side fik lov at passere det danske forsvar, og for 117. gang i karrieren kom Cristiano Ronaldo buldrende og smækkede den bold i kassen med låget til 1-0.

Men det skulle aldrig være sket, raser landstræner Morten Olsen. For han var voldsomt skuffet over kampen. Skuffet over portugiserne blev foræret et smør-blødt frispark midt på banen, og at Michael Krohn-Dehli og holdkammeraterne ikke fik bolden væk fra det danske felt.

- Der er kun en ting at gøre. Og det er eddermame at sparke lortet væk. Det ser slet ikke godt nok, lød det fra en sjældent set vred Morten Olsen.

Da kampen nærmede sig slutfasen, så havde han solgt den for 0-0, forklarede han. Spillet blev for direkte, og til tider blev bolden bare sparket langt, og 4-4-2-formationen med en diamant-opstilling blev opgivet i pausen for at få det velkendte bredde-element ind i det rød-hvide opspil.

- Det var en typisk 0-0-kamp. Og når den slags kampe opstår, så skal man bare være glad for det ene point mod et direkte konkurrent og holde det. Så skal man udvise det, jeg kalder, det-bliver-over-mit-lig-attitude. De kommer ikke forbi mig, siger han højt og knalder hænder sammen, mens stemmen tager til på MIG.

Det er ikke første gang, at Morten Olsen har tabt en landskamp, og bliver niveauet ikke løftet, så bliver det heller ikke sidste gang, men han plejer altid at kunne finde noget positivt i kampene. Men ikke denne gang.

- Det må være op til pressen at finde noget positivt, fordi jeg kan ikke. Det er jeg ikke i humør til. Det var uprofessionelt, siger han og retter især kritikken mod de etablerede spillere på banen. For unge Pierre-Emile Højbjerg kæmpede en ensom kamp på midtbanen.

- Jeg så en 19-årig dominere vores spil, men vi skal ikke være i en situation, hvor en 19-årig skal det. Det skal de erfarne spillere. Det er her, der skal lukkes ned, og vi skal være glade for 0-0. Det var unødvendigt at give noget væk.

Nederlaget til Portugal betyder, at Danmark efter tre kampe deler førstepladsen med Albanien. Begge hold har fire point. Portugal følger lige efter med tre point, men kun for to kampe.

Kampen i Parken blev en til tider rodet og taktisk tæt affære. På en aften, hvor Kasper Schmeichel var bred som sin fars skygge i buret, viste den unge FC Bayern-spiller prøver på sit store potentiale som moderne boks til boks-spiller.

Og en diamant var den formation, som Morten Olsen sendte midtbanen til kampstart med, men efter en håndfuld store chancer til portugiserne før pausen, så blev den straks fra anden halvlegs begyndelse droppet for en klassisk Morten Olsen-opstilling. Ud røg Lasse Vibe, der begyndte kampen som makker til Nicklas Bendtner, og ind kom Uffe Bech.

Vigtigheden af at komme fra Parken med point var tydelig hos begge hold, der spillede med stor fokus på sikkerheden, men efterhånden, som kampen skred frem, viste danskerne mere mod på de tre point end portugiserne, der faldt tilbage i banen og lurede på en omstilling.

En fiks kombination sendte Ronaldo alene igennem, men Kasper Schmeichel kom buldrende ud og gjorde sig bred og fik en neglebidende Parken til at ånde lettet op, og det lignede en deler frem til Ronaldos scoring. Helt på sin plads, mente Portugals træner Fernando Santos.

- Danskerne havde set vores træningskamp mod Frankrig forleden og ændrede taktik til en 4-4-2. Det gav os problemer i starten af første halvleg, men vi skabte stadig de største chancer i en halvleg, der endte med at være ret balanceret, vurderer han, mens han sende roser til matchvinder Ronaldo, der gav portugiserne nyt liv i gruppen.

- Cristiano er Cristiano. Der er ingen tillægsord, der kan beskrive en vinder som ham. Hans præstation siger det hele.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.