Arsenal rykker fra forfølgerne i Premier League efter en 2-0 sejr i topopgøret over Southampton.

Den polske målmand hos Southampton Artur Boruc vil tænke tilbage på november 2013 med gru.

Polakken kan egentlig som helhed være godt tilfreds med at være målmand på et hold, hvor der efter lørdagens udekamp mod Arsenal kun er gået syv mål ind i 12 kampe.

Men to af de syv scoringer - der begge er faldet i november - burde polakken have forhindret.

2. november i Premier League-kampen mod Stoke oplevede Artur Boruc, at hans keeperkollega hos Stoke, Asmir Begovic, scorede på ham efter kun 13 sekunders spil på et udspark, der ramte jorden og i stærk medvind hoppede over polakken, der var (for) langt ude af sit mål.

Lørdag eftermiddag på Emirates Stadium i London i topkampen mod Arsenal var den gal igen med Artur Boruc.

Polakken fik i 22. minut en tilbagelægning, som han bare skulle ekspedere videre. Arsenals angriber Olivier Giroud lagde dog pres på, og så skulle Boruc lige spille smart og drible. Det skulle han aldrig have gjort.

Selv om polakken havde oceaner af tid til at sparke bolden ud af kommunen og i sikkerhed, kastede han sig i stedet ud i at forsøge at drible sig fri af presset. Først til højre, så til venstre. Og så til højre igen.

Det gik helt galt, og Arsenal-angriberen kunne i stedet pille bolden fra målmanden og score et rendyrket farce-mål, som burde medføre en omgang kvaje-pints fra Artur Boruc til hele Southampton-truppen ud over de point, han kom til at koste med sin håbløst sløsede boldbehandling.

- Vi var lidt heldige med det første mål, men jeg tror, det hjalp os meget i resten af kampen, sagde Arsenals Olivier Giroud til bbc.co.uk.

- Jeg gav ikke op i min duel med målmanden. Jeg plejer at gå for tidligt, så målmanden kan drible sig fri, men denne gang blev jeg bare stående, og så var jeg heldig med at kunne snuppe bolden og score, tilføjede franskmanden.

Arsenal var dominerende indtil målet og havde indtil da ramt stolpen to gange. Men i de næste 65 minutter var Southampton det mest målfarlige hold, og kun fornemt spil af Arsenals målmand Wojciech Szczeny - i øvrigt også polak - forhindrede en fortjent udligning.

Den kom dog ikke, og fem minutter før tid udløste et hjørnespark så et straffespark til Arsenals Per Mertesacker, der blev revet i trøjen i feltet. Giroud omsatte sikkert til 2-0 og blev dermed dobbelt målscorer.

Dermed stikker Arsenal igen af i toppen af Premier League, hvor der nu er fire point ned til forfølgerne. Det kan de ikke mindst takke Artur Boruc for.