Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Microsoft etablerer en bæredygtig datacenterregion, som kommer til at bestå af tre lokationer på Sjælland.

Microsoft etablerer tre datacentre i Danmark. De skal være drevet af 100 procent grøn energi og ligge på tre steder på Sjælland, oplyser firmaet på et pressemøde.

Som en del af investeringen vil Microsoft bidrage til digital opkvalificering af 200.000 danskere inden udgangen af 2024, oplyser it-giganten.

- Etableringen af en datacenterregion i Danmark vil give danske kunder mulighed for at opbevare data i landet, gøre cloud-teknologi endnu mere tilgængelig og beskytte data med de højeste standarder for sikkerhed og privatlivsbeskyttelse, siger Brad Smith, der er præsident for Microsoft.

Et datacenter er en stor lagerhal, der har et stort antal computere eller servere, man kan lagre data på. Man omtaler ofte datacentre som "skyen".

Microsoft beskriver en datacenterregion som en klynge af datacentre, der er placeret i et geografisk afgrænset område.

Det er endnu ikke offentliggjort, hvor centrene skal ligge på Sjælland. Ej heller løfter Microsoft sløret for, hvornår man kan forvente, centrene står klar.

Hos Dansk Erhverv kalder man investeringen om grønne datacentre i Danmark for en rigtig god nyhed.

- Det viser, at Danmark er i front, når det kommer til både grøn omstilling og digitalisering, siger chefkonsulent hos Dansk Erhverv Poul Noer.

Også Forsvaret er glad for nyheden.

- Microsofts datacenterregion vil sikre Forsvaret adgang til it- og datakapacitet, som vi ikke kan udvikle selv, siger it-direktør i Forsvaret Kristian Vensgaard.

Hos Prosa, der er et fagforbund for it-professionelle, bider man ligeledes mærke i den øgede sikkerhed, det kan give dansk data.

- I dag, når man laver cloud-løsninger, kan data ende hvor som helst i verden afhængig af, hvilken leverandør man har.

- Noget af det data, vi har om danske borgere, mener jeg, er af en sådan karakter, at det bør blive i Danmark. Her har man den største sikkerhed for, at det ikke bliver misbrugt, siger Niels Bertelsen, formand i Prosa.

Han hylder idéen om at opkvalificere danske borgeres it-kyndighed, men er betænkelig over kun at lade ét firma gøre det.

- Der, hvor jeg kunne være lidt bekymret, er, hvis det kun er microsoftprodukter, man bliver opkvalificeret i.

- Men jeg vil gerne understøtte opkvalificering af borgerne til at begå sig i et digitalt samfund. Det synes jeg, er en god idé, siger Niels Bertelsen.

/ritzau/

Andre læser også