De unge familier skal dog sætte ambitionsniveauet ned og lade være med at presse sig selv, mener Stine Bosse.

København: Danmark har brug for nogle politiske rammebetingelser vedrørende familiepolitik. Området er blevet forsømt i mange år, og det gør det svært for unge børnefamilier at få arbejds- og familieliv til at hænge sammen.

Det vurderer erhvervskvinden Stine Bosse.

- Jeg mener, at familiepolitikken i Danmark er forsømt. Hvis man sammenligner Danmark og Sverige, så har svenskerne gennem mange år ofret mere på familiepolitikken, end vi har gjort i Danmark, siger Stine Bosse.

- Jeg tror, man gør klogt i fra politisk side at få lavet nogle rammebetingelser, som gør det muligt at forene et ambitiøst arbejdsliv med ordentlige vilkår for familielivet.

Hun er dermed enig med Facebook-gruppen Familiepolitisk Netværk, som har samlet 16 familiepolitiske anbefalinger, der skal få politikernes øjne op for børnefamiliernes pressede hverdag.

Bag Familiepolitisk Netværk står den idepolitiske tænketank Cura.

Det er særligt områderne deltid, barsel og syge børn, som netværket ønsker politisk lovgivning indenfor.

Blandt andet vil de have mulighed for, at alle forældre kan gå på deltid, indtil barnet er fyldt otte år, lovsikret ret til at tage fri for at passe sine syge børn i mindst 20 dage per barn og øremærket barsel til mænd.

Stine Bosse mener dog ikke, at politisk indgriben alene kan gøre det.

- Det er vigtigt at påpege, at det her også handler om, at unge familier må sænke barren for ambitionerne, siger hun.

- Jeg tror, at Facebook har været med til at presse på, for at man skal på ferie hele tiden, og man skal fare rundt med sine børn og flashe, hvor fantastisk man er.

- Familierne skal lade være med at lægge så meget pres på sig selv og i stedet tænke: Vi når det nok.

Stine Bosse er blandt andet formand for den tværpolitiske pro-Europa organisation Europabevægelsen, og hun besidder flere bestyrelsesposter i det danske erhvervsliv.

/ritzau/