Fire stjerner til filmen 'Underverden' fra filmmagasinet Ekko var tilsyneladende ikke nok for filmens instruktør Fenar Ahmad. Det fik magasinets redaktør, Claus Christensen, at føle i en samtale med filminstruktøren, som magasinet har offentliggjort i seneste udgave.

Her kan man læse udskriften af en samtale, som Claus Christensen og Fenar tilsyneladende har haft i kølvandet på magasinets anmeldelse af 'Underverden'. Her blev det nemlig til fire stjerner til den populære film, der har høstet massiv ros fra flere forskellige medier, heriblandt BT, der gav den fem stjerner.

Men fire stjerner var langt fra nok, mener instruktøren Fenar Ahmad, der foruden 'Underverden' også har stået bag blandt andet 'Ækte Vare'.

'Claus, jeg har nogle venner, der kommer og ordner dig. De smadrer dig,' indleder Fenar Adhmad ifølge Ekko samtalens med bladets redaktør, Claus Christensen, hvorefter beskyldningerne fyger af sted mod Ekkos anmelder af filmen, Niels Jakob Kyhl Jørgensen.

Ifølge Fenar Adhmad er Niels Jakob Kyhl Jørgensen nemlig studerende og på SU, hvorfor han heller ikke er en kyndig filmanmelder.

'Han er en fucking amatør, han skriver dårlig og så dine skide stjerner. De ligner jo fis i en hornlygte i forhold til alle andre medier i Danmark,' lyder det videre fra Fenar Ahmad.

Claus Christensen forsvarer sig imidlertid med, at Niels Jakob Kyhl Jørgensen rent faktisk skriver speciale i filmvidenskab og derfor også må være i stand til at skrive filmanmeldelser. Men fire stjerner langt fra nok, mener Fenar Ahmad, der tilføjer, at det er samme antal, som 'Arvingerne', som ifølge ham ikke når 'Underverden' til »sokkeholderne«.

»Har du tjekket anmeldelserne? (...) Det er fem, fem, fem, fem, fem, fem, seks, seks, seks, seks,« fortsætter han.

»Det er fucking Martin Scorsese, der ringer«

Ifølge Fenar Ahmad er Ekkos filmanmeldelse et udtryk for den stemning, der hersker i filmbranchen, hvor branchen simpelthen ikke ønsker at hylde branchen. Og det bliver Ekko en repræsentant for med deres anmeldelse, mener Fenar Ahmad, der samtidig sammenligner Claus Christensen med Gaddafi eller Saddam Hussein, fordi han ifølge filminstruktøren interviewer sig selv i Ekko.

Claus Christensen er imidlertid ikke enig i, at filmbranchen er bange for at hylde sig selv, men medgiver, at han til tider interviewer sig selv i magasinet. Det er dog, ifølge ham, en »gængs praksis«

»Jeg er en international instruktør, jeg skal til Hollywood liige om lidt. Jeg bliver meget større end din anmelder. Det er fucking Martin Scorsese, der ringer. Forstår du, hvad jeg mener,« tilføjer Fenar Ahmad.

Heldigvis lader samtalen til at ende noget bedre, end den startede. I hvert fald afviser Fenar Ahmad, at han rent faktisk har i sinde at gøre noget ud af truslerne og fortæller Claus Christensen, at han gerne må »stikke lidt til ham«.

Og det giver Claus Christensen ham ret i.

»Vi ses!.

»Det gør vi, hej«.

Claus Christensen: Der er noget befriende over det

Redaktør Claus Christensen forklarer til BT, at man har valgt at bringe samtalen mellem ham og Fenar Ahmad i et af bladets sektioner, der er forbeholdt de mere kuriøse historier. Og sådanne opkald skal man altså kunne klare, når man arbejds i filmbranchen, mener han.

»Det er en del af den virkelighed, man lever i, når man laver et magasin. Og selv om det ikke er hver dag, at man modtager sådan et opkald, så er der jo en happy ending på historien. Vi går jo fra det hele på en god måde. Men jeg fik da et chok, og det er en meget voldom måde, at samtalen bliver indledt på,« fortæller Claus Christensen, da BT fanger ham telefonen, mens han er til filmfestival i Cannes.

Claus Christensen kommer selv fra Hundige, derfor er han, som han selv forklarer, også vant til en tone, der er noget hårdere end den, man taler i »nord for Hellerup.

»Derfor synes jeg faktisk også, at det er noget befriende, at der er en instruktør, der ringer ind og siger, at nu skal jeg høre sandheden.«

Siden samtalen har de to kamphaner dog talt med hinanden. Så sent som i onsdags ringede Fenar Ahmad igen til Claus Christensen, og stridsøksen skulle være begravet, fortæller Claus Christensen. Han tilføjer, at han ser Fenar Ahmads opkald som et kompliment, fordi det er et udtryk for, at det, Ekko skriver, er noget, der betyder noget for folk i både filmbranchen og læsere.

Læs Fenar Ahmads kommentar i artiklen her på BT.