A.P. Møller-Mærsk vil mødes med menneske-rettigheds organisationen Globalization Monitor, der i en rapport har kritiseret forholdene på containerfabrik i Kina.

A.P. Møller-Mærsk går flere veje for at finde ud af, om der er hold i kritikken af forholdene på koncernens containerfabrik i Dongguan i det sydlige Kina.

Dels tager koncernen kontakt til menneskerettighedsorganisationen Globalization Monitor - der har fremsat kritikken - i morgen for at få et møde i stand. Dels bliver en uvildig undersøgelse sat i værk, men det kan først ske i marts, hvor fabrikkens 1900 ansatte er tilbage fra en betalt to måneders jule- og nytårsferie.

Det siger chefen for Corporate Social Responsibility- CSR - Anette Stube.

- I morgen vil jeg kontakte Globalization Monitor for blandt andet også at få sat et møde op med dem i Kina. Hvis de ved noget om forholdene på vores fabrik i Kina, som vi ikke ved, vil vi meget gerne tale med dem, for så kan vi forholde os til det, siger Anette Stube til Ritzau.

En uvildig undersøgelse af forholdene på fabrikken bliver sat i værk i begyndelsen af marts.

- Det giver ligesom ingen mening at sætte en undersøgelse i gang, før medarbejderne er tilbage på fabrikken. Det er dem, der skal udtale sig, siger Anette Stube.



/ritzau/