Sydafrikansk politi overvejer, om Sibusiso Zuma skal sigtes for at have affyret en pistol. Han dukkede ikke op til træning i Arminia Bielefeld, oplyser Ritzau.

Den tidligere FCK-stjerne Sibusiso Zuma er havnet i problemer. Angriberen skulle mandag stille til sæsonens første træning i sin nuværende klub, Arminia Bielefeld, men han dukkede ikke op, og årsagen til det manglende fremmøde er ganske dramatisk.

Mens den sydafrikanske spiller har holdt ferie i sit hjemland, er han havnet i politiets søgelys. En uindbudt gæst til en fest hos Zuma har anmeldt angriberen til politiet for at have truet med en pistol og have affyret flere skud. Politiet i Kokstad har beslaglagt et våben og overvejer nu, om Zuma skal sigtes, skriver Ritzau.

I mellemtiden har Zuma ringet hjem til Arminia Bielefeld og bedt om lov til at udskyde sin hjemrejse, men han fik ikke klubbens tilladelse. Alligevel dukkede han ikke op mandag, og ifølge klubben kan det hænge sammen med, at politiet nægter ham at rejse. Den dramatiske episode indtraf, da en flok lokale mænd fra Kokstad dukkede uindbudt op til en fest for Sibusiso Zuma for to uger siden. Efter et stykke tid opstod der uenigheder, og så er der forskellige versioner af, hvad der skete.

Ifølge Ritzau har Zuma fortalt lokale medier, at han blev overfaldet af gruppen, der havde en pistol. Ifølge anmeldelsen var det Zuma, der løb ind og hentede en pistol og affyrede flere skud op i luften.

Politiet har meldt ud, at det i denne uge vil beslutte, hvad der skal ske med Sibusiso Zuma, der er anfører for det sydafrikanske landshold. I sidste uge var en anden afrikansk fodboldspiller involveret i en skudepisode.

Her var det Newcastles nigerianske angriber Obafemi Martins, der, mens han sad i sin bil, blev beskudt af maskerede mænd i Nigerias største by, Lagos. Martins kom dog ikke til skade. /ritzau/