Islamisk Stats eksistens er truet, efter de i december mistede mange krigere efter massive luftangreb, som den amerikansk-ledede koalition har udført, lyder det fra en amerikansk oberst.

»Vi vurderer, at cirka 2.500 fjendtlige krigere blev dræbt i koalitionens luftangreb i Irak og Syrien i december,« siger Steve Warren, der er oberst i det amerikanske militær.

Det store tab af IS-soldater får Steve Warren til at tro, at terrororganisationen snart må se sig slået, skriver Daily Mirror.

For ikke siden maj måned har Islamisk Stat haft tur i den. Det var her, at Islamisk Stat toppede, når man ser på organisationens offensive operationer, ifølge Steve Warren.

»Siden da har de i virkeligheden kun formået at tabe territorium,« siger Steve Warren i en rapport til det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, ifølge Daily Mirror.

Den udmelding understøtter dermed Storbritanniens udenrigsminister Phillip Hammonds udtalelse i slutningen af december, hvor han sagde, at ‘de babariske terrorister har mistet 30 procent af det territorium, de før havde i Irak'.

»Vi mener, at Islamisk Stat nu er krøbet sammen i en defensiv stilling,« siger Steve Warren.

Han mener, at det kan blive enden på Islamisk Stat, som hele tiden oplever at blive slået tilbage, skriver Daily Mail.

Det sker, efter Islamisk Stat  er blevet bombaderet af blandt andre Frankrig, Storbritannien og USA og kæmpet voldsomme kampe på landjorden mod regeringsstyrker, der blandt andet har generobret byen Ramadi.

Dermed er Irak og resten af Islamisk Stats fjender et skridt nærmere målet om at besejre terrororganisationen inden udgangen af 2016, som er målet for den irakiske premierminister, Haidar al-Abadi.

»Hvis 2015 var et år med befrielse, så vil 2016 være et år med store sejre og afslutningen af Daesh's tilstedeværelse i Irak og Mesopotamien,« har Haidar al-Abadi tidligere sagt i en tv-tale, hvor han brugte den arabiske betegnelse for Islamisk Stat, ifølge Ritzau.

Også Storbritanniens premierminister, David Cameron, håber, at Islamisk Stat snart hører fortiden til.

Efter offentliggørelsen af en video, hvor en lille dreng i militærtøj står sammen med en ældre maskeret mand og opfordrer ham til at gå ud og dræbe de frafaldne, var den britiske premierminister ude at kritisere Islamisk Stat.

»Det er en organisation, som er præget af desperation. Den taber territorium, den mister terræn. Storbritannien lader sig aldrig kue af denne form for terrorisme. Vores værdier er langt stærkere end deres. Det kan tage lang tid, men de skal knuses,« sagde David Cameron efter at have set videoen.

Islamisk Stat begyndte sin mission om at skabe et kalifat - en islamisk stat, der regeres efter sharia-lovgivningen - i 2013 i Irak. Terrororganisationen er ledet af irakeren Abu Bakr al-Baghdadi.

I efteråret 2014 vurderede den amerikanske efterretningstjeneste, CIA, at Islamisk Stat havde mellem 20.000 og 31.500 krigere, ifølge AFP.