Flere skud blev blevet affyret i den amerikanske by Ferguson, Missouri. Skuddene blev affyret mandag morgen dansk tid under en demonstration på årsdagen for drabet på den sorte dreng Michael Brown. En sort mand blev skudt og blev derefter kørt til hospitalet, hvor hans tilstand beskrives som kritisk og ustabil.

For præcis et år siden udbrød der kaos i den amerikanske by, da den sorte 18-årige dreng Michael Brown blev skudt og dræbt af en hvid politibetjent. Det fik racekrigen til at blomstre op, og Ferguson var nærmest i undtagelsestilstand, da folk gik på gaden i protest over drabet.

Søndag blev han så mindet i byen. Under fredelige og respektfulde forhold var 1000 mennesker samlet, og der blev blandt andet holdt 4,5 minuts stilhed for at markere de 4,5 time, Michael Brown blev efterladt på gaden, efter han var blevet skudt.

I løbet af aftenen og natten blev det dog mindre fredeligt, da demonstranter begyndte at samle sig i gaderne i Ferguson og West Florissant. Omkring 100 mennesker skulle være på gaden for at vise deres utilfredshed med drabet. Demonstranterne blokerede vejene i byen, blev derfor mødt af politiet, der bad folk om at gå hjem, ellers ville de blive anholdt.

Det vides endnu ikke hvorfor, men klokken 23.15 lokaltid blev politibetjentene beskudt af ukendte gerningsmænd.

»Det er uklart, hvor mange pistoler, der var involveret og hvor mange skud, der blev affyret. Men der var flere personer, der skød. Måske helt op til seks,« sagde chefen for politiet i St. Louis, Jon Belmar, på en pressekonference.

Politiet i St. Louis besvarede ilden, da fire civilklædte betjente skød tilbage. De fire betjente bliver nu sendt på administrativt orlov, mens der pågår en undersøgelse af hele episoden, fortæller politichefen.

Skuddende fik demonstranter, politikfolk og journalister til at søge dækning bag biler. En ambulance er blevet set forlade området. I ambulancen skulle være en sort mand, der blev ramt af politiets skud efter en 'bemærkelsesværdig' skudduel. Han modtager nu behandling på et hospital, og hans tilstand beskrives som kritisk og ustabil. Ifølge flere medier, skulle en anden person også være ramt af skud.

Politiet i Ferguson sidder ved en sort mand, der har blod på sin trøje. Det vides ikke, om manden 'kun' er såret eller er dræbt af skud.
Politiet i Ferguson sidder ved en sort mand, der har blod på sin trøje. Det vides ikke, om manden 'kun' er såret eller er dræbt af skud. Foto: RICK WILKING
Vis mere

Nyhedsbureauet AP fortæller, at en af deres fotografer så en mand ligge med ansigtet nedad og dækket til i blod. Tæt ved hørte fotografen en mand råbe:

»De har dræbt min bror,« samtidig med at en kvinde råbte:

»Hvorfor gjorde de det?«

Ingen skulle dog være blevet dræbt i skuderiet i Ferguson.

»St. Louis County Police Department var involveret i en episode, hvor en betjent har affyret sin pistol, efter han kom under massiv beskydning. Vi arbejder så hurtigt, vi kan for at få detaljer om episoden,« lød det fra Politiet i St.Louis umiddelbart efter skudepisoderne.

Ingen betjente blev ramt af skud, men en enkelt betjent har modtaget behandling efter at være blevet ramt af en mursten i hovedet, fortæller Jon Belmar. Politichefen havde iøvrigt stor ros til politibetjentene for deres håndtering af episoden.


Kort balladen i Ferguson:

  • 9. august 2014 blev den bare 18-årige sorte knægt Michael Brown skudt flere gange af den hvide betjent Darren Wilson. Michael Brown var ubevæbnet.
  • Darren Wilson blev efterfølgende frikendt for drab, da det blev fastslået, han ikke brød nogen lov, da han affyrede det dræbende skud.
  • Drabet skete i byen Ferguson, Missouri i USA, Mmn sagen pustede på ny liv i race-debatten i hele USA.
  • Efterfølgende var Ferguson på den anden ende. Gaderne lignede en krigszone, da demonstranter viste deres utilfredshed med drabet.