Efter fem Superliga-kampe i træk uden fuld gevinst lykkedes det atter topholdet FC Midtjylland at vinde. Esbjerg blev i Herning besejret 3-0 efter et opgør, der var mere lige, end tallene antyder.

Selv om MCH Arena i Herning var godt gennemvædet af regn i søndagens sene Superliga-duel, var det to hold med stor tørst, der gik på banen. Den tørre fornemmelse i halsen hos spillerne skyldtes dog ikke mangel på vand, men mangel på sejre.

Esbjerg gik således ind til opgøret med tre Superliga-nederlag i træk i bagagen, mens Superligaens tophold FC Midtjylland inden opgøret skulle seks Superliga-opgør tilbage i tiden for at finde én, der gav tre point.

Og så kunne begge mandskaber endda lægge hver et pokalnederlag oven i bunken fra midtugen.

De to holds magre pointhøst fik dog ikke mandskaberne til at holde igen. FCM satsede på bredt spil over flankerne med indlæg til Morten 'Duncan' Rasmussen, mens Esbjerg plantede håbet i holdets stærke kontrafase.

Det sidste var ved at give bonus i 19. minut, da Jeppe Andersen erobrede bolden på egen banehalvdel, vendte på en tallerken og lagde en dyb aflevering til Mushaga Bakenga, der spurtede fra Patrick Banggaard og afsluttede helt fri med Jonas Lössl på den ene opstander.

Esbjerg-angriberen fik dog i skudøjeblikket et skub i ryggen af Banggaard, og havde dommer Michael Tykgaard set det, kunne esbjergenserne sagtens have fået et straffespark i den situation.

FCMs Marco Larsen ville også lege med i stolpeskydningen, da han i 32. minut lidt tilfældigt fik en skudmulighed og ramte ydersiden af Esbjerg-stolpen.

Generelt havde FCM svært ved at spille sig til chancer mod et Esbjerghold, der løb godt retur, når bolden var mistet. Men nogle gange kan fodbold gå så hurtigt, at selv de kvikkeste fødder ikke kan følge med.

Det så man ét minut før pausen, da FCM-keeper Jonas Lössl i medvinden sendte et langt udspark til Danni Olsen på højre flanke, der hurtigt lagde bolden ind til en fri Morten 'Duncan' Rasmussen, som afsluttede sin personlige måltørke med et knastørt hug til 1-0, som Esbjerg-målmand Frederik Rønnow var uden chance for at redde.

Esbjerg kom ud til anden halvleg med stor vilje og lagde fra start tryk på hjemmeholdet. Men FCM har ikke for ingenting Superligaens bedste forsvar. Og da Erik Sviatchenko med en halv time igen snittede Jesper Juelsgårds præcise frispark ind til 2-0, gik noget af luften ud af gæsterne.

Esbjerg prøvede ihærdigt at komme tilbage. Men det var som om, truslen om holdets fjerde Superliga-nederlag i træk prægede holdet mere og mere, som minutterne gik. Og da Morten 'Duncan' Rasmussen udnyttede endnu en dødbold, da han headede Danni Olsens hjørnespark ind til 3-0, FCM-angriberens ottende sæsonmål, var slaget tabt for Esbjerg.

Målene var Morten 'Duncan' Rasmussens 90. og 91. mål i Superligaen, men de første siden 1. september, hvor han scorede i 1-1 kampen mod Esbjerg. Og da otte af de 91 mål er scoret mod vestjyderne, kan man vist godt kalde Esbjerg for en ønskemodstander for Rasmussen. Om hvem man i øvrigt med rette kan sige: Nu kan Duncan igen.