På papiret var lørdagens kamp i Superligaen i Farum et opgør mellem top og bund. Men bedømt på fordelingen af spil og chancer var det en duel mellem to helt jævnbyrdige hold, da Superligaens nummer ét, FC Midtjylland, gæstede FC Nordsjælland.

Det var i hvert fald ikke muligt at afgøre, hvem der førte ligaen og hvem, der lå til nedrykning i første halvleg, hvor FCN havde bolden mest og kom til de fleste afslutninger, mens FCM indtog en mere afventende rolle.

Men giftigheden hos jyderne fejler ikke noget. Det blev bevist, da Sylvester Igboun greb den første store chance, FCM fik i 25. minut og bragede bolden ind til 1-0.

I den intense fight var det dog ganske retfærdigt, at hjemmeholdets Lasse Petry kunne udligne til pausestillingen 1-1.

Jævnbyrdigheden fortsatte i de sidste 45 minutter, hvor begge hold havde flere muligheder for at score det afgørende mål. Især FC Midtjylland havde et par oplagte scoringstilbud på vej mod slutfløjtet, og det begyndte at lugte af en udesejr.

Men så dukkede indskiftede Oliver Thychosen fra FCN pludselig op foran midtjydernes mål og hamrede et indlæg fra Patrick Mtiliga i netmaskerne til det, der endte med at blive en 2-1 sejr til Nordsjælland-mandskabet.

På ingen måde ufortjent i den tætte kamp, men særdeles livgivende for de tidligere danske mestre, der efter en fæl start på Superligaen nu har spillet sig væk fra nedrykningspladserne og op på en niendeplads.

For FC Midtjylland er førstepladsen ikke i fare i denne omgang. Men sæsonens første nederlag til midtjyderne varsler, at der snart kan komme anderledes konkurrence om den øverste plads i Superligaen i en sæson, hvor alle kan slå alle.