Daniel Jensen har endelig fundet sig en ny arbejdsgiver. Hvis Sønderjyske ikke var kommet med tilbudet, havde det måske været slut

På få sæsoner er Daniel Jensen røget fra toppen af den tyske Bundesliga til bunden af den danske Superliga.

Torsdag middag offentliggjorde Sønderjyske, at klubben har skrevet kontrakt med den 34-årige midtbanespiller indtil årsskiftet. Et overraskende skifte for manden med over 50 A-landskampe på cv’et, men i sidste ende var Daniel Jensens muligheder begrænsede. Det var Sønderjyske eller farvel til den professionelle karriere.

- Jo længere tid der gik, jo tættere kom stoppet. Hvis jeg var nået helt hen til slutningen af denne måned, og der stadigvæk ikke var sket noget, var jeg begyndt at overveje et stop, siger Daniel Jensen.

Den rutinerede spiller med en fortid i klubber som Heerenveen, Werder Bremen og FC København blev dog til sidst samlet op af Sønderjyske. Daniel Jensens plan er at kickstarte fodboldtilværelsen hen over de næste måneder.

- Det er fodbold, jeg brænder for. Det kan jeg mærke. Med det her skifte synes jeg også, at jeg sender et signal om, jeg virkelig har mod på at fortsætte karrieren. Jeg rykker fra hovedstaden til Sønderjylland, og det er ingen hemmelighed, at det ikke er dernede, man scorer guld.

Før sommeren fik du at vide, at du alligevel ikke kunne bruges i FCK. Hvordan var det?

- Det var selvfølgelig ikke rart, og jeg har været noget uforstående omkring den måde, det kom ud på. Det har været vanskeligt, men det må jeg bare forholde mig til. Derfra blev det en del af gamet, og jeg vidste, at markedet var svært med mange kontraktløse spillere.

Da din kontrakt med Werder Bremen løb ud for et par sæsoner siden, havde du så forstillet dig, at det skulle blive så vanskeligt at finde nye klubber?

- Nej. Min kontrakt dengang løb ud, lige da finanskrisen begyndte. Allerede dér var der tale om, at flere og flere spillere ville stå uden kontrakter, så jeg havde mine bange anelser. Samtidig var jeg halvskadet i begyndelsen af min periode uden kontrakt, hvilket heller ikke gjorde det bedre. Hvis jeg havde præsteret i det sidste år af min Werder Bremen-kontrakt, som jeg gjorde i de første mange år, jeg var der, havde jeg aldrig stået uden klub så længe.

Du er blevet 34 år. Hvor lang tid har du igen som professionel fodboldspiller?

- Jeg har været skadet en del år, så dem håber jeg at få igen i den sidste ende, men det må tiden vise. Nu har jeg kontrakt med Sønderjyske indtil jul, og håbet er, at det bliver en god aftale for begge parter. Vi må se til den tid.

Er det så Sønderjyske resten af karrieren?

- Det gør jeg mig ikke nogen tanker om nu, det handler bare om at få spillet kampe. Det er førsteprioritet, resten må vi tage til jul, siger Daniel Jensen, der flytter ind i en møbleret lejlighed i Sønderjylland, mens familien bliver boende på Sjælland.

Planen er, at Daniel Jensen skal pendle frem og tilbage, når det passer ind i programmet. Allerede i dag kan han få debut for Sønderjyske, når klubben møder FC Nordsjælland på hjemmebane.