AGF nærmer sig toppen i den tætte Superliga efter 2-1 sejr over Viborgs oprykkere.

Viborg lå før søndagens Superligakamp i Aarhus mod AGF nummer tre i Danmarks bedste fodboldrække. Imponerende af de jyske oprykkere efter 13 spillerunder. Men vel egentlig også en placering, der giver iagttageren forventning om at opleve et hold, der vil mere end at forsvare nullet og håbe på en scoring på en dødbold eller en tilfældig kontrachance.

Men sådan ser Viborg ikke selv på det. Deres målsætning for udekampen mod AGF var netop som ovenfor beskrevet, og i 45 minutter så taktikken med at stå godt i forsvaret ud til at lykkedes fint i en trist første halvleg, hvor AGF forsøgte, men ikke evnede at brække gæsternes defensiv op, mens Viborg kun sporadisk besøgte hjemmeholdets banehalvdel.

Der var dog lige Osama Akharraz, der havde en anden mening om, at første halvleg skulle slutte målløs. Han modtog i overtiden bolden midt på Viborgs halvdel og havde egentlig et helt Viborg-forsvar foran sig, der dog ikke lagde op til at gå til den tekniske AGFer. Så Akrarraz tog et lille træk til venstre og trykkede af. Og så stod der pludselig 1-0.

Et ønskværdigt udgangspunkt for hjemmeholdet at gå ud til anden halvleg på, hvor Viborg nu var tvunget ud af skyttegraven. Og midtvejs lykkedes det da også for Søren Larsen at score på et indlæg fra højre, hvor en meget stillestående Viborg-defensiv kiksede.

Herefter var det aarhusianere i fuld kontrol gennem det meste af en anden halvleg i silende efterårsregn, der gav grundlag for en tilfældig scoring eller to.

Der skulle dog et straffespark i slutminutterne til Viborg til, før superligaens topscorer Thomas Dalgaard endelig fik den chance, han forgæves havde ventet på indtil da. Dalgaard slog til med sin 10. scoring i sæsonen, men trods en lidt hektisk afslutning kom gæsterne ikke tættere på udligningen.