I næsten to timer sad 32-årige Søren Meinertz på sin handicapscooter, træt og sulten, på Langå Station og ventede, da han i weekenden skulle hjem fra årets Roskilde Festival.

»Jeg tænkte bare på, hvornår pokker jeg kunne komme hjem. Jeg fik ingenting at vide og måtte selv ringe til DSB flere gange og rykke dem,« siger gymnasielærer Søren Meinertz til B.T.

Han lider af cerebral parese (spastisk lammelse) og er derfor flittig bruger af DSBs handicapservice, som han også denne gang havde bestilt i god tid. Men hjemturen til Aalborg, hvor han pga. sporarbejde skulle med lifttaxa fra Langå, gik helt galt.

Toget, der oprindelig skulle ankomme til Langå kl. 14.14, blev forsinket, så Søren Meinertz ankom først til Langå kl. 14.30, som var det tidspunkt, lifttaxaen var bestilt til. En DSB-medarbejder fortalte, at han ville blive hentet kl. 14.45.

Da taxaen endnu ikke var kommet kl. 14.50, ringede han første gang til DSBs handicapservice, som lovede at rykke for taxaen. Kl. 15.35 – mere en time efter det oprindelige tidspunkt – ringede han igen.

»Der er ingen kiosk på Langå Station. Min mave knurrede, og jeg var ved at miste modet,« siger han.

Men DSBs medarbejder svarede ham, at 'han altså har gjort, hvad han kunne', og at 'det tager tid at bestille sådan en lifttaxa'.

»Men hvis taxaen er bestilt, som det fremgår af min rejseplan, hvorfor tager det så så lang tid?« siger han.

Kl. 16.00 ringede han igen til DSB, og først kl. 16.15 – knap to timer efter den oprindelige afgang – blev Søren Meinertz hentet af den lifttaxa, som skulle køre ham resten af vejen til Aalborg.

På rejseplanen for hjemrejsen står der, at lifttaxaen er bestilt til kl. 14.30. Hele rejsen er bestilt 28. juni.
På rejseplanen for hjemrejsen står der, at lifttaxaen er bestilt til kl. 14.30. Hele rejsen er bestilt 28. juni.
Vis mere

Som flittig bruger af DSBs handicapservice er det ikke første gang, at han er blevet ladt i stikken. I 2015 blev han glemt i et tog på Aalborg Station i halvanden time.

»Langt de fleste gange fungerer det fint. Men når det endelig går galt, så går det rigtig galt,« siger han.

Søren Meinertz er ikke ude på at opnå sympati eller påstå, at handicappede bliver behandlet dårligere end andre af DSB.

»Men i søndags nåede elendigheden og de dårlige undskyldninger nye højder. Komplet mangel på basal 1:1-kommunikation mellem kunde og organisation,« siger han.

Aske Wieth-Knudsen, underdirektør hos DSB, er ked af at høre om Sørens oplevelse.

»Selvfølgelig er det ikke i orden, at en handicappet strander så lang tid på en station. Det er heldigvis meget sjældent, det sker, men når det sker, er det noget, vi skal rette på hurtigst muligt. Jeg ved ikke, hvorfor det har taget så lang tid i det pågældende tilfælde. Det er ikke god service,« siger han.

DSB tracker alle sager med handicapassistance, og i de få tilfælde, hvor der er problemer, bliver sagen undersøgt til bunds.

Generelt er togkørslen omkring festivalen gået godt, lyder meldingen fra DSB. Derudover ser den nye festivalstation ud til at være en succes.

»Jeg har ikke fået de endelig tal, men det ser ud til, at lidt flere har købt billet til toget i år. Måske fordi det er blevet mere tydeligt, hvor toget går fra,« siger Aske Wieth-Knudsen