I dag lancerede Mary Fonden og Red Barnet endnu en udvikling af projektet 'Fri for Mobberi', nemlig for de 0-tre-årige børn i dagplejen og vuggestuen, som hjalp Mary så hun slet ikke kunne stå for dem.

Den første kommune som har taget projektet til sig, er Vallensbæk Kommune  på den københavnske vestegn.Og man kan mærke at kommunens dagplejere og børn har arbejdet med projektet forud for lanceringen i dag, hvor kronprinsesse Mary kom på besøg i kommunens dagplejehus.

Det blev godt halvandet-årige Mike rigtig glad for. Og det kom Mary til at mærke.

For da Kronprinsessen sammen med generalsekretæren for Red Barnet, Jonas Keiding Lindholm satte sig i skrædderstilling i rundkreds på gulvet sammen med en håndfuld dagplejebørn, fik lille Mike placeret sig tæt på Mary.

Hun spottede også hurtigt den lille purk, og da han skulle lægge den, lille, lyselilla bamse med navnet 'Bamsevennen' op på hovedet samtidg med han sang og klappede med på sangen, så måtte Mary lige moderligt træde til og hjælpe ham.

Men Mike var ikke det eneste barn, der fangede den ombejlede Marys opmærksomhed.

Også lille Noah fandt også hurtigt ud af, at damen med det mørke hår var værd at komme tæt på. Da han så, hvor fint Mary havde lagt sin 'Bamseven' til at at sove, kom han styrtende hen til Kronprinsessen med endu en bamse, der skulle puttes sammen med den anden.

Ude på legepladsen var det lille Fatima som i stiveste puds stjal Marys opmærksomhed. Den lille pige charmerede Mary så meget, at Kronprinsessen ikke kunne lade være med igen og igen at hjælp den lille pige med at rutche i rutchebanen.

billede

Besøget i dagplejehuset sluttede af med, at en kreds af børn med lille Søren i rød poloshirt og cowboyshorts i spidsen fik læst en historie op. Søren var tydeligvis utålmodig efter at møde prinsessen.

For under oplæsningen, hvor børnene sad i rundkreds sammen med Mary og lyttede, spurgte Søren Mary til hendes store begejstring, om hende prinsessen var kommet?

»Ja, det er hun, ' smilede Mary skæmlsk og gemte sit ansigt bag en tegning med et vredt ansigt på.

»Jeg er her,' smilede hun og Sørens lille ansigt klarede helt op.

Og så tog Søren ellers føringen med at demonstrere med hele den lille krop og ansigt, hvordan man så ud, når man var sur, glad, ked af det osv., som er et led i 'Fri for mobberi' projektet for de 0-tre årige. Og til sidst erobrede han Marys hånd og trak hende med ind til receptionen ved siden af.

Bagefter stillede Mary op og svarede på spørgsmål. På spørgsmålet om, hvordan dagen havde været, flækkede hun i et stort smil.

»Det har været rigtigt positivt. Vi har virkelig set, hvordan de har taget 'Fri for mobberi' kufferten til sig, og har gjort projektet til deres eget. Man kan se, børnene har arbejdet med det med stor glæde, » lød det glædestrålende fra kronprinsessen efter besøget.

Og på spørgsmålet om, hvad hun havde syntes om børnene i dag, kunne Mary slet ikke skjule, hvordan børnene havde charmeret hende.

»De var så nuttede«, erkendte Mary med et stort smil.

Se billedeserien med alle de søde billeder af Mary sammen med Mike, Noah, Fatima og Søren